Spelmoment uit het volleybalduel van Dash. Foto: PR
Spelmoment uit het volleybalduel van Dash. Foto: PR

Dash verliest ondanks uitstekend spel

VORDEN - Het verschil op de ranglijst, twaalf plaatsen, was geen graadmeter voor het krachtsverschil in de wedstrijd tussen Dash-dames 1 (12de) en koploper Wevo '70. De Vordense dames verloren met 1-3, maar de tegenstanders haalden hun sets met de hakken over de sloot binnen: alle drie eindigden ze met het kleinst mogelijke verschil: 23-25. Dash speelde geweldig, en zelfs de coach van de Weerselose tegenstander gaf na afloop ruiterlijk toe dat Dash op basis van het vertoonde spel meer had verdiend.

Voorafgaand aan deze thuiswedstrijd was er hard getraind en eens flink met elkaar gesproken. Voorgaande wedstrijd leek een dieptepunt te zijn in het huidige seizoen. Het spel in Rossum was niet om aan te zien en er werd maar één punt mee naar huis genomen. En zelfs met dat ene punt mochten de dames nog blij zijn.
Maar het spelplezier was tegen Wevo weer helemaal terug. Bij het starten van de eerste set was direct duidelijk dat Dash een stuk scherper was dan de vorige wedstrijd. De servicedruk was goed en de sfeer was misschien nog wel beter. Dit resulteerde in vrijer spel waardoor alles weer eens leek te lukken. De passes lagen beter, het spel kon lekker verdeeld worden en hierdoor konden ook de Vordense middens weer wat frequenter aangespeeld worden. Dit maakt het spel minder voorspelbaar. Maar het heerlijke 'Dash-volleybal' bleek nét niet voldoende, de set eindigde uiteindelijk in 23-25. De tweede set was een kopie van de eerste: lekker spel, maar nét niet voldoende, en opnieuw een 23-25.
Bij de derde set wisten de Dash-dames dat ze nú dat extra stapje moesten gaan maken wilden ze nog kans maken op de winst. En eindelijk viel alles weer eens perfect op zijn plek. Met een goede servicedruk, veel enthousiasme en plezier en echt 'Dash-volleybal' walste Vorden over de lange dames van Wevo heen. Met een verbluffende 25-18 werd de set binnengehaald.
In set nummer vier werd het alleen maar spannender. Om beurten hadden beide teams een voorsprong. Maar aan het eind van al dat stuivertje wisselen was het toch Wevo dat aan het langste eind trok: voor de derde keer met 23-25. Dat leek erg zuur, maar toch stapten de Vordense dames niet zo het veld af. Er was lekker gespeeld en veel enthousiasme getoond. Dash was een zeer goede tegenpartij geweest voor Wevo en gezien de stand op de ranglijst gaf dat toch voldoening. Zelfs de coach van Wevo kwam met complimenten.
Het goede spel vormt een mooi uitgangspunt om de komende week op door te gaan. Op zaterdag 23 november nemen de Dash-dames het op tegen Dynamo Tubbergen. De wedstrijd in sporthal De Vlaskoel te Tubbergen begint om 16.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden