Sponsor Ard Kettelerij van OVM ontving een bos bloemen in het bijzijn van de vier jeugdteams van v.v. Vorden. Foto: PR

Nieuwe sponsor v.v. Vorden en winst op VIOD

Algemeen

VORDEN - Afgelopen zondagmiddag werd de nieuwe subsponsor van v.v. Vorden, OVM Onderlinge Verzekeringen uit Borculo, gepresenteerd en ontving Ard Kettelerij van OVM een bos bloemen en werd er een foto gemaakt van vier jeugdteams van v.v. Vorden voor de tribune. De sponsoruitingen van OVM is bij v.v. Vorden terug te zien in de vorm van shirtreclame voor de JO17-2, trainingspakken voor de JO15-1, JO15-2, JO13-3 en de MO15-1, twee reclameborden onder het scorebord en in de ballenvanger en een groot sponsordoek aan de achterwand van de tribune. Namens de sponsorcommissie en het bestuur van v.v. Vorden werd OVM van harte bedankt voor deze samenwerking en toen even later het eerste elftal ook nog eens 3 punten bij kon schrijven na de overwinning op VIOD was het feest compleet op Sportpark 't Grote Veld.

Vorden 1 begon sterk aan de ontmoeting met streekgenoot VIOD uit Doetinchem en kwam reeds in de zesde minuut al op voorsprong door spits Ate Barendsen. De weer geheel fitte, en na anderhalf jaar blessureleed teruggekeerde jeugdige aanvaller, zit lekker in zijn vel en heeft in de afgelopen vijf wedstrijden alweer vier keer het doel weten te vinden. Vooral nu vaste spits Frank Hiddink geblesseerd is, kun je merken dat het een voorrecht is voor trainer Manfred Graven de beschikking te hebben over een groep van 17 spelers, want met 12 of 13 spelers redt je het nu eenmaal niet op dit niveau.

In de 15de minuut was het Roy Böhmer die Vorden 1 op een comfortabele voorsprong zette en in 10 jaar Vorden 1 zijn 11de treffer aantekende. Roy bracht daarmee de stand op 2-0 en tot aan de rust beheerste Vorden de wedstrijd en liet VIOD geen moment het gevoel geven dat er nog iets te halen viel in Vorden. Toch was dit in de tweede helft ineens wel het geval, want in de eerste 20 minuten na rust, kwam de wedstrijd volledig op de kop te staan. Vorden 1 werd onnauwkeurig, zette niet genoeg druk op de bal bij balverlies en liet VIOD zodoende terug komen in de wedstrijd. Vooral doordat centrale verdediger Vincent Bosch naar voren werd gedirigeerd, kwam er veel onrust in de laatste linie en werd er vooral door de lucht opvallend veel duels verloren. VIOD kwam terug op 2-1 en nog geen 5 minuten later, in de 75ste minuut, kregen de Doetinchemmers zelfs een penalty en kon het zodoende de stand weer gelijk trekken. Uitblinker aan Vordense zijde, Robin Verstege, hield echter de penalty tegen en nog geen 3 minuten later werd het aan de andere kant zelfs 3-1. Met een fantastische vrije trap van Sam Abbink werd het verschil weer twee doelpunten en leek een 'vorenstscheidung' aan de orde.

Toch bleef VIOD aandringen en kwam het nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Robin Verstege, maar nadat eerst Niels Rondeel na een counter nog had gemist was het invaller Kris Koning wie de eindstand op 4-1 bepaalde. Luuk Smit en Sven Mulder vielen beide in voor Daan Horstman en Sam Abbink en zodoende eindigde Vorden 1 met 3 spelers onder de 20 jaar deze wedstrijd en ziet het zichzelf na negen wedstrijden keurig terug op de zevende plaats met 13 punten.