Dames Dash konden niet winnen van Dynamo Tubbergen. Foto: Henk Groenendahl

Weer geen overwinning voor Dash Dames 1

Algemeen

VORDEN - 'Zaterdag is de mooiste dag van de week en je wist zodra je naar je vriendjes keek, hier gaan ze heel wat beleven!' Dit was precies de bedoeling van zaterdag 23 november. Na de wedstrijd van vorige week tegen Wevo hadden de Dashdames het gevoel dat ze het plezier weer terug hadden in het spel en dat het nu echt de goede kant op leek te gaan.

Vol goede moed ging de reis dan ook naar Tubbergen. Met drie volle auto's maar liefst. En wie dacht dat de achterste twee auto's de voorste auto netjes volgden, nee. Een aantal dachten het beter te weten en waren zo eigenwijs om naar de oude hal te rijden. Maar gelukkig wist degene, die namelijk altijd netjes op navigatie rijdt, meteen de goede hal te bereiken. Daar stond het eerste team van Dynamo Tubbergen klaar om de strijd tegen de Vordense dames aan te gaan. Dynamo twee plekken boven Dash, dit beloofde een spannende strijd te worden.

Niets was minder waar. Om 16.30 uur had de strijd los moesten barsten en daar leek het in het begin van de wedstrijd ook op. Dash begon prima aan de wedstrijd in tegenstelling tot Dynamo. Dit resulteerde dan ook in een ruime voorsprong 9-16. Maar zoals al vaker dit seizoen wist Dash deze voorsprong weg te geven. Veel eigen fouten werden er gemaakt, waardoor Dynamo stukje bij beetje in het spel kwam. Er werd niet meer met lef gespeeld en de koppies gingen hangen, terwijl bij Dynamo het vertrouwen juist groeide. Dynamo wist deze set dan ook alsnog naar zich toe te trekken (25-22).

Nieuwe set, nieuwe kansen. De eerste set maar gauw proberen te vergeten en weer door, want er was nog van alles mogelijk. Er was tenslotte nog niks verloren. Dit leek aan het begin van de set te lukken, het ging gelijk op. Maar al snel nam Dynamo het heft in handen en wist Dash zichzelf niet op de rit te krijgen. Opnieuw setwinst voor Dynamo.

Derde set. Alles of niets. De dames kunnen hier weer veel over zeggen maar het resultaat was niets. Het ging gedurende de set heen en weer maar de Dashdames wisten het weer niet vol te houden en af te maken. Net als de tweede set ging deze set met 25-22 naar Dynamo.

Weer verloren. Zouden ze nu dan eindelijk vrijuit kunnen spelen nu ze toch al verloren hadden? Nee. Dat was duidelijk. Niks lukte, het geloof was compleet verdwenen en bij Dynamo lukte alles. Conclusie: een duidelijke 4-0 overwinning voor Dynamo Tubbergen Dames 1.

De grote vraag is waarom Dash maar geen overwinning weet te pakken. Het team dacht uit het dieptepunt te zijn geraakt, maar het lijkt erop dat dit nog niet het geval is. Er zijn genoeg kansen geweest tijdens meerdere wedstrijden om de winst te pakken of in ieder geval meerdere sets, maar telkens wisten de dames niet door te pakken en gaven ze het te makkelijk weg.

Zaterdag 30 november hebben zij een weekend vrij. Zou dit dan misschien helpen?! Aan de dames de taak om in twee weken tijd zichzelf op de rit te krijgen en vol goede moed op zaterdag 7 december tegen VC Zwolle Dames 2 aan te treden. De nummer 11 tegen de nummer 12. Wat zou het fijn zijn als ze eindelijk eens een wedstrijd winnen en zichzelf gaan belonen voor het harde werken.

Ondanks alle verliespartijen hoopt Dash Dames 1 het publiek op zaterdag 7 december om 18.00 uur weer te zien in 't Jebbink. Het team gaat de komende twee weken in ieder geval keihard aan de bak om de belangstellenden op een overwinning te kunnen trakteren.