Foto: Ronald Falke
Foto: Ronald Falke (Foto: Ronald Falke)

Sensire Vorden start zangbrigade

Sensire Vorden start zangbrigade

VORDEN - In januari 2020 start Sensire Vorden met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren. Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdurige zorg nodig hebben of dement zijn. Daarom doet de organisatie een oproep: doe mee aan de Zangbrigade.

Dit project loopt van januari t/m september. Men wordt ingedeeld in een groepje van 6 tot 8 zangers. Ieder groepje verzorgt één keer per maand op wisselende afdelingen een optreden in zakformaat met bekende liedjes. Dat duurt een uurtje. Het zijn kleine en intieme bijeenkomsten op de vertrouwde woongroep of bij iemand op de kamer. Er worden bekende liedjes gezongen en de sessies zijn zonder dirigent. Het project begint met twee kennismakingsworkshops. Het groepje is een soort poule en men kan dus wel eens een keer overslaan.

Planning
Dinsdag 14 januari, van 10.00 tot 11.30 uur, workshop 1: Kennismaking, groepsindeling en opfrissen liedrepertoire onder leiding van Carina Numan van MooiMuziek. Locatie: Kulturhus, Raadhuiszaal, Raadhuisstraat 6, Vorden. Dinsdag 21 januari, 14.00-16.30 uur, workshop 2: Interactie met luisteraars onder leiding van zangeres Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij. Locatie: Kulturhus, Raadhuiszaal, Raadhuisstraat 6, Vorden.­ Februari t/m september: één keer per maand op een vast dagdeel. September: evaluatie en eventueel vervolg.

Aanmelding
Aanmelding graag voor 7 januari 2020, per mail aan Esther van den Esschert e.vandenEsschert@sensire.nl. Vermeld daarbij de volgende zaken: Onderwerp 'zangbrigade', naam, telefoonnummer, mailadres en zangstem. Beschikbare dagen/dagdelen van de week en bij welke afdeling van Sensire Vorden men eventueel betrokken is. Het is ook mogelijk samen met iemand aan te melden, zodat men samen in een koor komt. Geef dit dan aan Sensire door.

Voor deelname aan dit project zijn er voor de vrijwilligers geen kosten verbonden. Het project wordt gefinancierd en ondersteund vanuit Lang Leve Kunst en Noaberschap van de Gruitpoort.


www.gruitpoort.nl/langlevekunst

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden