Petitie voor verlichting Baakse Beek
Marcel Leferink, gebiedswethouder Buunk en Fred van Kesteren. Foto: PR
Marcel Leferink, gebiedswethouder Buunk en Fred van Kesteren. Foto: PR

Petitie voor verlichting Baakse Beek

Petitie voor verlichting Baakse Beek

VORDEN – Maandag 2 december kreeg gebiedswethouder de heer Willem Buunk door de heren Marcel Leferink en Fred van Kesteren, beiden woonachtig in plan Zuid een petitie aangeboden. Hierin wordt gevraagd om extra verlichting over de Baakse Beek in Vorden.

Enkele jaren geleden werd over de Baakse Beek in Vorden een grotere brug aangelegd als alternatief voor het aanleggen van een fietspad aan de westzijde van de Horsterkamp. De brug vormt de verbinding tussen plan Zuid en de 'Rode loper' naar het dorp, tevens de verbinding naar onder andere de AH en Aldi. Alle bewoners van plan Zuid waren tevreden totdat de winterperioden naderden en men bij het invallen van de duisternis onvoldoende zicht heeft om het pad en de brug te kunnen vinden. Veel ouderen uit plan Zuid durven dan ook de weg naar het dorp via dit pad in de duisternis niet meer aan.
Dat er behoefte is aan verlichting bij het pad nabij de brug blijkt uit de vele gezette handtekeningen, en wel op meer dan 165 adressen, goed voor circa 240 bewoners.
De bewoners hopen dat de gemeente binnen niet al te lange tijd tot plaatsing van een lantaarnpaal over zal gaan, zodat ze er deze winter al profijt van kunnen hebben.

"Ik vind het een goed initiatief. Alle waardering daarvoor. Dat moet veel tijd gekost hebben. Wij nemen het voorstel, verwoord in de petitie mee en we hopen met een adequaat antwoord te komen", aldus gebiedswethouder Buunk.

Petitie
Letterlijke tekst van de petitie: 'Als bewoners van Plan-Zuid in de gemeente Vorden zijn wij enigszins tevreden met de aangebrachte led-verlichting bij de brug over de Baakse Beek. Ondanks deze verlichting vinden wij de omgeving nog veel te donker en te onveilig. Om ongelukken te voorkomen vragen wij u bij deze om een lantaarnpaal aan de zuidkant van de brug te plaatsen.'

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden