Cadeautjes van de paardenkastanje uit Vorden

VORDEN - Vereniging Bomenbelang verkoopt deze decembermaand cadeautjes die gemaakt zijn van het hout van de monumentale paardenkastanje die tot de zomer van vorig jaar voor de Dorpskerk aan de Dorpsstraat in Vorden stond. Deze boom was zo'n 225 jaar oud en moest gekapt worden omdat hij te gevaarlijk werd. Bestuurslid Joost Bakker maakt van het gezonde hout van deze boom talloze houten voorwerpen die te koop zijn op de kerstmarkten in Kranenburg (zondag 8 december) en Vorden (zaterdag 14 december).

De opbrengsten gebruikt Bomenbelang om nieuwe bomen te kopen en aan te planten in de gemeente. De vereniging heeft buiten de lidmaatschapsgelden namelijk geen andere inkomstenbron.

Op de kerstmarkten zijn ook voorwerpen te koop die gemaakt zijn van ander hout van gekapte bomen in de omgeving van Vorden, zoals acacia, eik en appel. Verder kan men in de kraam van Bomenbelang de wandel- en fietsroutes kopen die langs monumentale bomen voeren in de omgeving van Vorden en Hengelo. Tenslotte zijn er eigen ansichtkaarten met bomen uit de omgeving te koop.

Voor meer informatie, zie de website of neem telefonisch contact op.


bomenbelang.nl

0575 - 470 530

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden