KBO-PCOB en SVV Vorden bijeen over Digitale Nalatenschap

VORDEN - Op de ledenmiddag van 22 november van KBO-PCOB en SVV Vorden gezamenlijk in het Dorpscentrum te Vorden, doet fungerend voorzitter Chrisje Tuitert het welkomstwoord. Zij leest een gedicht voor, betrekking hebbend op het onderwerp van deze middag: Digitale Nalatenschap.

Spreker van deze middag, Henk Roes geeft uitleg over dit belangrijke onderwerp ondersteund door visuele beelden. Ook Gerrit Terpstra neemt voor een gedeelte aan de discussie deel.
Voor veel mensen is dit nog een wat onbekend terrein. Toch is het wezenlijk van belang. De spreker adviseert alert te zijn op valse e-mails. Bij onduidelijkheden of situaties, die niet vertrouwd overkomen: direct wegklikken.

Het is nuttig alle belangrijke zaken vast te leggen. Dit kan op digitale wijze, maar het is ook mogelijk om dit in een schrift of anderszins vast te leggen. Hier moeten zaken als wachtwoorden, inlegcodes en gebruikerswoorden komen te staan. Ook is het nuttig, wanneer nieuwe wachtwoorden worden gekozen, om de datum van ingang te noteren. Zorg dat de gegevens actueel blijven. Al deze gegevens moeten ter beschikking worden gesteld aan een vertrouwd iemand, welke deze gegevens beheert en wanneer het moment daar is, er mee aan het werk kan. Henk Roes pleit ervoor de regie zelf in de hand te houden.
Bij overlijden vindt berichtgeving en dergelijke plaats door de uitvaartleider, maar daarnaast zijn er nog vele zaken die geregeld moeten worden door de nabestaanden. De vele vragen uit de zaal bevestigden de belangrijkheid van dit onderwerp.
De middag wordt onder dankzegging aan de spreker door Jan Berenpas afgesloten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden