Foto: Achterhoekfoto.nl/Eddy Boerman
Foto: Achterhoekfoto.nl/Eddy Boerman

Zeventiende Kasteelcross in Vorden

VORDEN – Op zondag 29 december vindt de jaarlijkse Kasteelcross in Vorden plaats. Deze zeventiende cross rondom Kasteel Vorden maakt deel uit van de Topcompetitie van het veldrijden in Nederland. Het is de op een-na-laatste wedstrijd in deze competitie over zeven wedstrijden. In Huijbergen wordt op 19 januari 2020 de finale gereden.

Dat het een topcompetitie wedstrijd is, is te zien aan het deelnemersveld in de categorieën. Onder andere ex-profveldrijder Eddy van IJzendoorn zal naar Vorden afreizen om zijn derde plaats in de stand om de winst in de topcompetitie te verdedigen. De organiserende vereniging, RTV Vierakker-Wichmond, is al een aantal maanden bezig met de sponsoring van dit evenement. Vooral Rudi Peters en Peter Makkink maken veel uren om het evenement te behouden voor de regio. Zij zijn de vaste krachten achter de sponsoring van dit evenement. Bedrijven in de regio kunnen deze twee heren aan de deur verwachten voor een (sportieve) bijdrage aan deze cross.

Leden van RTV Vierakker-Wichmond draaien warm voor het crossevenement op 29 december in de GOW (Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen) competitie. Bij de Masters 50+ staat Peter Makkink op een mooie derde plek in de rangschikking. Erik Bouwmeester volgt op de negende plaats.

Zondag 24 november is de zevende wedstrijd in deze competitie verreden. RTV'er Jan Weevers wist de overwinning met overmacht binnen te halen voor de club. Makkink volgde op een mooie vierde plek en Bouwmeester kwam als tiende over de streep. Ook Renze Makkink neemt deel aan deze GOW-competitie in de Junioren categorie. In Braamt wist hij als negende te finishen en in het algemeen klassement staat hij op een nette achtste plek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden