Langsrijdende fietsers hebben nu last van plotseling openslaande portieren. Foto: PR
Langsrijdende fietsers hebben nu last van plotseling openslaande portieren. Foto: PR

Dorpsstraat wordt veiliger

VORDEN - De werkgroep Vitale Kern kijkt op dit moment hoe de Dorpsstraat verkeersveiliger kan worden gemaakt. De eerste maatregel is het opheffen van een aantal parkeerplaatsen van de blauwe zone langs de Dorpsstraat. Langsrijdende fietsers hebben zo geen last meer van plotseling openslaande portieren.

De blauwe zone parkeerplaatsen die worden opgeheven bevinden zich tegenover Hotel Bakker, bij Het Meestershuis en de twee aansluitende parkeerplaatsen tegenover De Herberg. De drie genoemde horecazaken zijn van tevoren geraadpleegd door de werkgroep. Ook tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) is dit plan aan de leden voorgelegd.

Meer groen
De werkgroep Vitale Kern heeft wel een aantal voorwaarden verbonden aan het verwijderen van deze parkeerplaatsen. Zo moet het lang parkeren op de Bleek vanuit het centrum beter met borden worden aangegeven. Zo kan voorkomen worden dat auto's onnodig lang op het Dorpsplein staan. Ook wil de werkgroep meer groen in het dorp in de vorm van verrijdbare plantenbakken. Verder komen er extra parkeerplekken voor fietsen; bij het Meestershuis, tegenover De Herberg en bij het grasveld tegenover de kerk. Ook daar is behoefte aan, zo blijkt uit navraag bij zowel ondernemers als de plaatselijke bevolking.

Verkeersonderzoek
Tenslotte heeft de werkgroep Vitale Kern de afgelopen maand een verkeersonderzoek laten uitvoeren. Daarbij is gekeken naar hoeveel auto's er dagelijks door het dorp rijden. Ook de onveilige locaties voor fietsers worden nog in kaart gebracht. "Op basis daarvan zullen we met nieuwe plannen komen. Want op het gebied van verkeersveiligheid valt er nog veel te winnen. Daarbij kijken we niet alleen naar de Dorpsstraat, maar nemen we ook de andere straten in het centrum onder de loep", aldus de werkgroep.

Meer informatie staat op de website.


www.vitalekernvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden