Natuurlijk ontbraken de kerststal en de kerstman niet op de Kranenburgse Kerstfair. Foto: Jan Hendriksen,
Natuurlijk ontbraken de kerststal en de kerstman niet op de Kranenburgse Kerstfair. Foto: Jan Hendriksen, (Foto: )

Kranenburgse kerstfair klein, knus en gezellig

KRANENBURG - Vrolijk gemutst trakteerde de Kerstman iedere bezoeker bij binnenkomst op een lekker kerstkransje. Voor de vijfde maal organiseerde Kranenburgs Belang zondag een knusse kleinschalige kerstfair naast het Heiligenbeeldenmuseum.

Door Jan Hendriksen

Miezerde het tot het middaguur nog licht, in de loop van de middag was het gezellig toeven onder de toren van de Heilige Antonius van Paduakerk. Zeker toen het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder zijn muzikale programma liet horen in de speciale tent die geschonken was door Jan Kornegoor van Party Service Achterhoek. Natuurlijk ontbrak het bekende kerstrepertoire niet.|
Verder waren er gezellig verlichte kraampjes met allerlei creatieve invullingen zoals zelfgehaakte en -gebreide wollen spullen en de bekende mooie kaarsen. Ook waren er prachtige kaarten, kerststukjes en zeepcreaties te koop. Koud hoefden de bezoekers niet te worden want de houtvuren gaven lekkere warmte af net als de chocolademelk en glühwein, die vrijwilligers van de pastorie verkochten. En even lekker smaakten de oliebollen en de snert waar voetbalvereniging Ratti voor zorgde.
Voor wie wat beweging wilde was door Kranenburgs Belang een 'kerstwandeling' georganiseerd. De acht kilometer lange route ging richting buurtschap De Wildenborch en voerde onder meer door het Pinetum. Bij de familie Kornegoor aan de Galgengoorweg was een pauze ingelast. Ook ontbraken natuurlijk de midwinterhoornblazers niet op de kerstfair. Blazers uit Ruurlo en Geesteren lieten er hun zo bekende sonore geluid horen. Niet alleen op de fair zelf maar ook tijdens de wandeling.
Bestuursleden Remmie Visschedijk en Ineke Berentsen van Kranenburgs Belang konden na afloop terugkijken op een geslaagde kerstfair. De vernieuwde opzet naast de kerk voldeed aan de verwachtingen. Remmie Visschedijk: "En gelukkig was het 's middags droog. Want met het weer hebben we nog niet vaak geluk gehad. Twee jaar geleden viel er extreem veel sneeuw en vorig jaar moesten we de fair zelfs afgelasten wegens de slechte weersomstandigheden. Maar daar was dit jaar gelukkig geen sprake van."
De prachtige kerststal zal overigens nog tot Driekoningen (6 januari) blijven staan. Zolang is in het Heiligenbeeldenmuseum ook de nieuwe prachtige tentoonstelling van kerststallen te zien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden