Stadsomroeper Bronkhorst Henk Koskamp trotseert weergoden
Burgemeester Marianne Besselink en stadsomroeper van Bronkhorst Hans Koskamp klepperen voor de 30ste Dickens in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Marianne Besselink en stadsomroeper van Bronkhorst Hans Koskamp klepperen voor de 30ste Dickens in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen

Stadsomroeper Bronkhorst Henk Koskamp trotseert weergoden

Aandacht voor 30ste Dickens in Bronkhorst

Door Liesbeth Spaansen

BRONKHORST – Vrijdag 6 december klepperden de stadsomroeper van de stad Bronkhorst Henk Koskamp samen met burgemeester Marianne Besselink om aandacht te vragen voor het feit dat de 30ste Dickens in Bronkhorst wordt gevierd op zaterdag 21 en zondag 22 december.

Hans Koskamp werd al om 9.00 uur door de burgemeester ontvangen in het gemeentehuis, waar hij een pleidooi hield voor de jubileumeditie van het evenement, wat zijn oorsprong vindt bij Sjef de Jong, de grondlegger van Dickens Museum in de stad Bronkhorst, maar helaas in februari 2018 overleed. Peter Noort, die met zijn gezin op de deel van De Gouden Karper de eerste voorstelling gaf van het verhaal van Charles Dickens, 'A Christmas Carol' deed dit samen met Sjef.

De burgemeester mocht de klepper in handen nemen om samen met de stadsomroeper de aftrap te verrichten van het evenement met dans, muziek, poppenspel, verhalen vertellen, straattheater en een kerstmarkt. "Ik ga op weg met de drie geesten van Scrooge, die van het verleden, het heden en de toekomst. Ik nodig mensen uit op de drie stoelen plaats te nemen. Ik heb hier ook de folder en een doos Achterhoekse chocolade."

Hans Koskamp werd door de burgemeester persoonlijk uitgezwaaid. "Het weer is niet heel fijn, maar ik wens je toch een goede wandeling toe." Daarna ging hij op pad naar Bronkhorst. Hij liep via Hummelo, waar hij bij De Gouden Karper mensen ontmoette, die op de drie klaargezette stoelen mochten plaatsnemen. Daarna vervolgde hij zijn weg. In Bronkhorst stond om 16.00 uur op de deel van De Gouden Leeuw de burgemeester van Bronkhorst, Kees-Jan Hoogerheide klaar om hem te ontvangen. Daar vertelde de stadsomroeper een spannend verhaal bij de open haard.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden