Jan Hendriksen. Foto: Gerhard Weevers
Jan Hendriksen. Foto: Gerhard Weevers

Meer momenten die indruk op Jan Hendriksen hebben gemaakt

Als correspondent voor Achterhoek Nieuws Berkelland editie Borculo – Ruurlo met als voorganger daarvan Contact Ruurlo 'loop' ik inmiddels al ruim 25 jaar mee. In eerste instantie puur alleen voor Ruurlo waar ik sinds 1987 met mijn vrouw Rietje woonachtig ben.
Na verloop van tijd kwam daar Barchem bij en ruim vijf jaar geleden werd ik door eindredacteur Gerwin Nijkamp van Contact Bronckhorst Noord gevraagd om bij tijd en wijle ook 'opdrachten' in mijn voormalige woonplaats Vorden op te pakken. En zo kan het gebeuren dat ik nu met grote regelmaat voor sfeerverhalen, interviews en impressies bij inwoners, verenigingen en/of stichtingen en bij activiteiten in Ruurlo, Barchem, Vorden en in Wichmond over de vloer kom. En dat wordt veelal zeer gewaardeerd, want de leus 'aandacht voor jouw verhaal' is zeker van toepassing voor de weekbladen van Achterhoek Nieuws BV.

Mijn correspondentschap is voor alle duidelijkheid een 'nevenfunctie' en ooit ontstaan omdat ik actief was als redactielid voor het provinciaal ledenblad van plattelandsjongerenorganisatie Jong Gelre. Daar heeft mijn 'carrière' als correspondent namelijk gestalte gekregen naast de huidige (parttime) werkzaamheden als magazijnmedewerker bij een groot internationaal bedrijf van decoratie artikelen.
In al die jaren als correspondent heb ik prachtige momenten mogen beleven. Als we die specifiek op dit jaar en op deze editie betrekken dan 'flitsen' er een aantal momenten voorbij die indruk op mij hebben gemaakt. Een van de mooiste momenten was met hoeveel enthousiasme en humoristische inslag Vordenaar Dick Buunk als winnaar van de 'Maestro van Vorden' de muzikanten van Harmonie Vorden naar grote hoogte bracht. Ik mocht daar als correspondent bij zijn. Een groot voorrecht en de beste wensen en een gezond 2020 voor een ieder.

Meer berichten