Ruurlose midwinterhoornblazers in 't Kranegoor waar de wandelaars van een warme kop erwtensoep konden genieten. Foto: Jan Hendriksen.
Ruurlose midwinterhoornblazers in 't Kranegoor waar de wandelaars van een warme kop erwtensoep konden genieten. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Winterwandelaars Wildenborch verwend met soep en midwinterhoorn

WILDENBORCH - "Dank voor de prachtige route, de gastvrijheid en de goede verzorging. We zijn hier voor het eerst en komen volgend jaar zeker terug." Deze positieve reacties van een viertal Zutphenaren klonken Herman Wezinkhof als muziek in de oren. De Wildenborcher bemande zondag de 'kraom' in 't Kranegoor op de hoek van de Mosselseweg en Wiersserbroekweg waar de deelnemers aan de jaarlijkse en inmiddels traditionele Wildenborchse Winterwandeling van een lekkere kop erwtensoep konden genieten.

Door Jan Hendriksen

Door de massale belangstelling ontstond er op een gegeven moment wel een wachtrij bij de 'kraom' van Wezinkhof. De erwtensoep was vanaf Kapel De Wildenborch, die als startlocatie voor de 705 deelnemende wandelaars fungeerde, namelijk niet aan te slepen. Maar geen kniesoor die daarom maalde.
Als koeriers voor de aanvoer van de erwtensoep fungeerden Jelle Wezinkhof en Wim Slagman. Dinie Staring en Hanny Ezerman waren belast met de taak om de bijna tweehonderd liter soep op temperatuur te brengen. En dat ging de beide vrouwen roerend in een grote pan goed af.
De routecommissie van de Wildenborchse Winterwandeling was er wederom in geslaagd twee prachtige routes uit te zetten voor de 29ste editie: een korte route van ongeveer zeven kilometer en een langere versie van veertien kilometer die richting de Hardermaat in Barchem en buurtschap Medler leidde. Tijdens de route werd er op diverse plekken op de midwinterhoorn geblazen door leden van de Reurlse Midwinterhoarn Blaozers en door midwinterhoornblazers uit Geesteren (G). Dat kon immers nog net: er mag tot Driekoningen (6 januari) geblazen worden.
Naast de erwtensoep werden de wandelaars bij Kasteel De Wildenborch getrakteerd op een glas glühwein of warme chocolademelk en bij terugkomst bij de Kapel was er voor elke deelnemer een heerlijk belegd broodje. Ook de harmonicaspeelsters 'De Mölledeerns' waren weer van de partij: zij zorgden voor vrolijke deuntjes. De organiserende Kapelcommissie van De Wildenborchse Kapel kan met genoegen terugkijken op een prachtige wandeldag.

Meer berichten