Ard, Dennis en Jacco Kettelerij bij hun ingezamelde 'berg' lege flessen en kratten bier. Foto: Jan Hendriksen.
Ard, Dennis en Jacco Kettelerij bij hun ingezamelde 'berg' lege flessen en kratten bier. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

VV Vorden weer aan de fles

Ophaalactie voetballertjes levert clubkas 1600 euro op

Door Jan Hendriksen en Marc van der Linden

VORDEN - De inzet van de jeugdleden heeft Voetbalvereniging Vorden een fraaie bijdrage voor de clubkas opgeleverd. Met de lege-flessenactie van afgelopen weekend werd het saldo met maar liefst 1600 euro verhoogd.

Door Jan Hendriksen en Marc van der Linden

Diverse verenigingen binnen de Vordense gemeenschap maken gebruik van allerlei acties om hun clubkassen te versterken. Bij VV Vorden is dat sinds 1992 de jaarlijkse flessenactie op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. André Siemerink, Gerrit Wentink en Gerrit Koerselman vatten destijds het idee op om statiegeldflessen op te halen bij de mensen thuis en tevens, omdat dat indertijd nog extra geld opbracht ook de gele, bruine en witte drankflessen.
De actie bestaat nog steeds en ook in dit nieuwe jaar werden op de eerste zaterdag van het jaar (4 januari) door de Vordense jeugdvoetballers en voetbalsters flessen opgehaald. In de bebouwde kom van Vorden en Wichmond gingen maar liefst 21 jeugdteams en in totaal 265 jeugdvoetballers en – voetbalsters, begeleid door zo'n veertig jeugdleiders en – trainers, de deuren langs. Zij verzamelden alleen al 211 kratten met lege bierflessen. Een prachtig aantal waarmee duidelijk is dat deze actie bekend is bij de bevolking van Vorden en Wichmond, die er bewust rekening mee houdt om de statiegeldflessen direct na de feestdagen beschikbaar te stellen aan de voetbalvereniging.
Onder de acht groepen die Vorden en Wichmond huis aan huis gingen inzamelen waren de jeugdteams van JO-17-1 en JO13-3 met als chauffeur Ard Kettelerij. Met veel enthousiasme struinden beide teams de Zuivelhof, Molenweg, Insulindelaan, Mulderkamp, Stationsstraat, De Eendracht, Wilhelminalaan, Enkweg, Emmaplein, Prins Bernhardweg, Julianalaan en de Burgemeester Galleestraat af. En niet zonder succes. Diverse kratten met lege bierflessen en honderden plastic flessen vormden de grote oogst. Met een volle aanhanger kwamen Ard en zijn beide zoons Dennis (JO13-3) en Jacco (JO15-1) dan ook aan bij de verzamellocatie aan Het Hoge waar alle flessen in een snel tempo werden gesorteerd op de supermarkt waar ze ingeleverd konden worden.
Met behulp van Albert Heijn (Wilbert en Yvonne Grotenhuys) en dankzij ondersteuning van Warme Bakker Van Asselt verliep de actie erg goed. Beide organisatoren, René Nijenhuis en Wilbert de Leeuw, waren dan ook zeer tevreden. Zij roemden ook nog de samenwerking met de mannen van de 'Dinsdagploeg', waardoor het kalenderjaar 2020 in ieder geval financieel weer succesvol is gestart voor VV Vorden. Uiteindelijk kon het fraaie bedrag van 1600 euro in de clubkas worden gestort.

Meer berichten