Gerard van Til, Roland Wolbrink en Jan Borgman (v.l.n.r.) tijdens een van de repetitieavonden in het Ludgerusgebouw. Foto: PR.
Gerard van Til, Roland Wolbrink en Jan Borgman (v.l.n.r.) tijdens een van de repetitieavonden in het Ludgerusgebouw. Foto: PR. (Foto: )

Toneelgroep Vierakker-Wichmond staat weer op de planken

Blijspel 'Makkelijk zat!' vijf keer in Ludgerusgebouw in Vierakker

Door Jan Hendriksen

VIERAKKER/WICHMOND - In de afgelopen jaren kon Toneelgroep Vierakker-Wichmond door het enthousiaste en kolderieke toneelspel steevast rekenen op volle zalen in het Ludgerusgebouw. En na een jaartje onderbreking is het over een paar weken weer zover: vijf voorstellingen van het blijspel 'Makkelijk zat!' staan op het programma.

Niet dat dat jaartje onderbreking zonder toneel voorbij ging: een groot deel van de vaste groep nam namelijk deel aan 'Theater in de openlucht' dat in het kader van het honderdjarig bestaan van Oranjecomité Vierakker-Wichmond in Vierakker werd opgevoerd bij Havezate 't Spieker ('t Hooge Huus) van de familie Borgman.
Maar dit jaar treedt Toneelgroep Vierakker-Wichmond weer in de knusse zaal van het Ludgerusgebouw voor het voetlicht. Ongetwijfeld met veel enthousiasme, onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden en met Ria Thijssen als souffleuse. Op de vrijdagavonden 31 januari en 7 februari, de zaterdagavonden 1 en 8 en februari en op zondag 2 februari speelt de toneelgroep het door Henk Roede geschreven blijspel 'Makkelijk zat!'.
In dit stuk heeft internetondernemer Cor in een paar jaar tijd een groot bedrijf uit de grond gestampt. Maar de lol is eraf, en hij wil wel eens wat anders. Het leven op het platteland trekt hem nu meer. Hij zag zichzelf altijd al op een mooi boerderijtje waar hij samen met zijn vrouw Annie biologisch kan boeren en 's zomers gasten kan ontvangen in zijn eigen Bed and Breakfast. En nu is het zover! Hij heeft zijn zaak verkocht en met het geld een prachtige oude boerderij gekocht met een lap grond in het mooie Vierakker.

Mankementjes
Maar hij had dat beter eerst goed kunnen overleggen met Annie. En of de boerderij wel zo prachtig is, is ook maar de vraag. Aannemer Jans ziet toch wel wat 'mankementjes'. Maar de klussen zijn voor Jans wel te doen. Iedere klus is voor hem: Makkelijk zat, zoals hij te pas en te onpas verkondigt. Maar verbouwen is niet zo gemakkelijk als je te doen krijgt met de burgemeester en zijn ambtenaren. Gelukkig krijgen ze hulp van hun vrienden Arnold en Geertruida. Maar die hadden daar totaal niet op gerekend. Nou ja, beter een goede buur dan een verre vriend. Maar hebben de buren Koos en Lenie wel goede bedoelingen iedere keer als ze weer op bezoek komen? En monumentenzorg wil ook wel eens weten of alles volgens de regels gaat. En dan is er ook nog wat achtergebleven in de boerderij. Kortom. volop ingrediënten voor een prachtig blijspel.
Aanvangstijdstip voor de voorstellingen van vrijdag- en zaterdagavond is 20 uur. Op zondag 2 februari begint het om 14 uur. Toegangskaarten voor de vijf voorstellingen kosten in de voorverkoop 10 euro - inclusief een kopje koffie/thee met iets erbij. Vanaf zondag 12 januari om 14.00 uur zijn ze verkrijgbaar bij Café DOK in Wichmond. Na 12 januari zijn de kaarten ook verkrijgbaar bij Bakkerij Besselink in Wichmond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden