Eric Klop. Eigen foto
Eric Klop. Eigen foto

Bij Eric Klop rolt nog van alles en nog wat uit het toetsenbord

Journalistiek is het mooiste beroep dat er is. Ook als je niet meer in vaste dienst bent. Ik prijs mij dan ook gelukkig dat ik, 64 jaren jong, mijn vak toch nog kan uitoefenen. Sinds bijna drie jaar op freelancebasis, onder meer voor de drie edities van Contact die verschijnen in de gemeente Bronckhorst. Zo kom je nog eens ergens. Van Hummelo tot Hengelo en van Zelhem tot Vorden, overal dienen zich wel onderwerpen aan waar een leuk stukkie over te schrijven is.

Het is dan bovendien de afwisseling die het werk altijd weer boeiend maakt. Of het nu het bruidspaar is dat al 60 jaar lief en leed met elkaar deelt of een jonge muzikant die een cd heeft opgenomen waarvan de opbrengst is bestemd voor kansarme kinderen in zijn geboorteland Brazilië.
Ze kwamen het afgelopen jaar allemaal voorbij. Net als het schrijversechtpaar dat in het voorjaar van 2017 huis en haard vond in het typisch Achterhoekse landschap van de buurtschap Varssel. Anneloes Timmerije legde er de laatste hand aan 'De mannen van Maria', een op historische feiten gebaseerde roman over een 18-jarige tiener die begin 17de eeuw door haar ouders naar Batavia werd gestuurd om daar 'Hollands' nageslacht te baren.
Onder hetzelfde dak, maar in een andere kamer, schreef haar man Charles den Tex de thriller 'Verloren Vrouw', die al wekenlang hoge ogen gooit in de hitparade van spannende boeken. Het stel gunde mij heel gastvrij een kijkje in de keuken en liet niet onbenoemd hoezeer zij het in de Achterhoek naar hun zin hebben. Ik kan mij dat voorstellen. Het is er goed schrijven…

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden