Willy Hermans, uitgever boek '65 jaar De Graafschap. Foto: Theo Kock
Willy Hermans, uitgever boek '65 jaar De Graafschap. Foto: Theo Kock

Willy Hermans schrijft met plezier over damesvolleybal, zijspancross en meer

In september 2014 ben ik begonnen met Uitgeverij Hermans dat zich vooral richt op boeken uit en over de Achterhoek. Allerlei onderwerpen zijn inmiddels aan de orde gekomen in de 25 uitgaven die in vijf jaar zijn gepubliceerd, zoals motorcross, piratenzenders, Normaal, Achterhoekse Kearls, oorlogsverhalen, jubileumboeken en voetbalboeken. Meest recente uitgave is '65 Jaar De Graafschap'.

Eén dag per week werk ik met veel plezier bij Stichting Pak An, opgericht door Grolsch en de Feestfabriek, aan allerlei projecten die de Achterhoek mooier, beter en/of leuker maken. Prachtig werk waardoor je weet wat er in deze regio leeft en dat veel contacten en kennis oplevert. Door de wekelijkse column is er ook een goede samenwerking met Achterhoek Nieuws.

Sinds 2014 ben ik correspondent voor Achterhoek Nieuws met als vaste rubrieken damesvolleybal en zijspancross, maar ook op bezoek bij bijvoorbeeld openingen, jubilarissen of onderscheidingen. In november 2019 was er een grappig toeval bij zo'n avond. De middag ervoor kreeg ik een bericht van de zoon van Anton Arendsen die iemand had gered uit een brandende auto. Foto's van Anton met de burgemeester, die voor deze heldendaad op bezoek kwam, werden meegestuurd maar waren van matige kwaliteit.
Die avond kreeg Evert Berns tijdens de feestavond van Exokan een koninklijke onderscheiding van burgemeester Besselink en toevallig was daar ook Anton Arendsen als trouw lid en vogelliefhebber aanwezig. De burgemeester was na de officiële plichtplegingen zo bereidwillig nog een keer even met Anton op de foto te gaan. Probleem opgelost!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden