Henri Bruntink. Eigen foto
Henri Bruntink. Eigen foto

Henri Bruntink schrijft over de ontwikkelingen in de regio

Ik (62) ben een net niet geboren maar wel getogen Lochemer. Ik ken vooral de voormalige gemeente Lochem (Lochem, Laren, Barchem) op mijn duimpje en heb daar een groot netwerk. In het verleden had ik een eigen platenwinkel in Lochem en maakte daar de overgang van vinyl naar cd mee.

Als muziekkenner werd ik zo'n 30 jaar geleden door het toenmalige dagblad GOC gevraagd om muziekrecensies te schrijven. Dat beviel van beide kanten zo goed dat ik al snel ook voor andere onderwerpen werd gevraagd. Dat leidde begin jaren 90 tot een vast dienstverband.
Ik werkte niet alleen op de redactie in Lochem maar ook in Zutphen, Raalte, Deventer, Apeldoorn en Zwolle. De laatste jaren van mijn vaste dienstverband was ik actief op de internetredactie van De Stentor. Omdat ik vond dat de krant de mogelijkheden van online onvoldoende benutte kwam het in 2016 tot een breuk.
Bijna op de dag dat ik de deur voor het laatste achter me dichttrok, begon ik met de website LochemsNieuws.nl. Daarmee verwierf ik mij al snel een plek(je) in het medialandschap van de gemeente. Naast het werk voor de eigen website ben ik freelance journalist met verschillende opdrachtgevers. Favoriete aandachtsvelden: cultuur, bestuur/politiek en agrarische zaken.
Als journalist ben ik niet alleen op zoek naar misstanden, maar schrijf ik ook graag over positieve ontwikkelingen in de regio. Mijn credo: 'Kritisch waar nodig en positief en trots op je wortels waar het mogelijk is'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden