De jubilarissen v.l.n.r.: Ludo Eijkelkamp, Leo Bleumink en Willy Winkelman. Hans Harmsens ontbreekt op de foto. Foto: Theo Frencken.
De jubilarissen v.l.n.r.: Ludo Eijkelkamp, Leo Bleumink en Willy Winkelman. Hans Harmsens ontbreekt op de foto. Foto: Theo Frencken. (Foto: Theo Frenckentheo.frencken@gmail.com)

Vordens Mannenkoor huldigt vier jubilarissen

Ludo Eijkelkamp, Leo Bleumink, Willy Winkelman en Hans Harmsens in het zonnetje

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Zestig, vijftig en veertig jaar. Zo lang zingen bij het Vordens Mannenkoor de jubilarissen al, die tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van het koor op maandagavond 6 januari in het zonnetje werden gezet. Voorzitter Henk Sleumer, secretaris Peter Nijenhuis en penningmeester Frans Willems huldigden Ludo Eijkelkamp die met maar liefst zestig jaar de kroon spande. Ook Leo Bleumink en Willy Winkelman (vijftig jaar) en Hans Harmsens (veertig jaar) werden geëerd vanwege hun respectabele staat van dienst bij het koor.

Ludo Eijkelkamp (75) werd als zestienjarige lid van het koor. De bariton zong de eerste jaren onder leiding van de alom bekende Vordense dirigent Derk Wolters. "Waar nu veertigers de jongste leden zijn is er in de loop der jaren binnen het koor wel wat veranderd. Samen met zijn broers heeft Ludo in het verleden als de Gebroeders Eijkelkamp de ruime omgeving van Vorden ook met koorzang vermaakt. Lange tijd heeft hij ook opgetreden met het Achterhoeks Vocaal Kwartet", vertelde Henk Sleumer tijdens zijn felicitatie aan Ludo.
Willy Winkelman (79), inmiddels ook bariton en zwager van Ludo, sloot zich tien jaar later aan bij het Vordens Mannenkoor. Volgens zijn vrouw Hennie geniet Willy volop van het koor maar wil hij niet graag op de voorgrond treden. Hij begon bij de eerste tenoren maar zingt nu al weer jaren als bariton. Leo Bleumink (72) is ook vijftig jaar lid. Leo was in de jaren zestig ook al een poosje bij het Mannenkoor maar zijn studie voor bouwkundig aannemer was niet te combineren met zijn zanghobby. Daarom stopte hij enkele jaren als koorlid. Ook was hij in die jaren heel actief bij carnavalsvereniging De Deurdreijers op de Kranenburg waar jaarlijks een groots carnavalsfeest werd georganiseerd. Leo heeft bij het Vordens Mannenkoor altijd als de tweede tenor gezongen. Ook hij treedt niet graag op de voorgrond ook al staat hij wel op de voorste rij bij het koor.
De vierde jubilaris, Hans Harmens (83) is veertig jaar lid. Hij was niet aanwezig tijdens de huldiging omdat hij herstellende is van een oogoperatie. Hij zal binnenkort op de repetitieavond worden gehuldigd. "Hans Harmens is als trouw lid een vaste waarde in de baritonpartij. Na zijn verhuizing naar Ruurlo komt hij op maandagavond steeds graag terug naar het Vordense Kulturhus voor de repetitieavonden", aldus
Henk Sleumer. Secretaris Peter Nijenhuis voorzag de jubilarissen van de bijbehorende gouden speldjes.

Pubquiz
De Nieuwjaarsbijeenkomst werd verder opgeluisterd door een gezellige pubquiz. Voor de zangers en partners uit Vorden en omgeving een pittige maar vooral vermakelijke kennistest. Herman Vrielink presenteerde de quiz die hij samen met zijn vrouw Ansje had voorbereid.
Vanaf deze week gaan de mannen weer volop repeteren onder leiding van dirigent Christo Guenov. Een
nieuw jaar waarin de bevrijding van Vorden 75 jaar geleden op zaterdagavond 4 april in sporthal 't Jebbink groots zal worden gevierd met een concert van Vordense muziek- en zangverenigingen en enkele solisten waaraan het Vordens Mannenkoor ook zijn medewerking zal verlenen.

Repetities
Belangstellende voor koorzang kunnen elke maandagavond vanaf 20.00 uur aansluiten bij de repetities van het Vordens Mannenkoor in het Kulturhus om de sfeer te proeven. Na meerdere repetities kan men dan besluiten lid te worden van het Mannenkoor.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden