Farhaan. Foto: PR
Farhaan. Foto: PR (Foto: )

Talententuin - Ibrahim & Farhaan (broers) - Atletiek - 19 en 15 jaar oud - uit Groenlo

Farhaan: Terugkijken en vooruitblikken!

Zo aan het begin van een nieuw jaar kijk ik nog een keer terug naar het atletiekjaar 2019. Een jaar waarin ik weer veel geleerd heb. Een absoluut hoogtepunt was het uitkomen voor de Nederlandse atletiekploeg in Enschede tegen Duitsland. Ik vond het een eer om hieraan mee te mogen doen. Uit deze wedstrijd heb ik een goed leermoment gehaald: je bent pas gefinisht als je helemaal over de finishlijn bent! Tijdens de interland werd ik op de finishlijn ingehaald en daardoor werd ik tweede. Hier heb ik een flink aantal dagen van gebaald, maar ook wel weer de energie uitgehaald om voor 100% door te gaan trainen.

Een ander absoluut hoogtepunt in 2019 was mijn Nederlandse titel op de 1500 meter in Amsterdam. Een weekend dat nog eens extra mooi werd door een bronzen plak op de 800 meter. Dat zijn de wedstrijden waar ik voor train, om kampioen te worden. Hier doe ik het voor en dit geeft mij veel positieve energie.

Door mijn ontwikkeling in 2019 hebben NOC*NSF en de Atletiekunie mij de status 'Talent' toegekend. Naast een mooie waardering, geeft mij dit meer mogelijkheden bij de uitoefening van mijn sport. Zo biedt Topsport Gelderland mij sportfaciliteiten op maat, daar waar ik het nodig heb. Kortom, in 2019 heb ik goede stappen gezet in mijn ontwikkelingen!

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg. Atletiek is een sport waarbij in de winter een belangrijke basis wordt gelegd voor de wedstrijden tijdens het zomerseizoen op de atletiekbaan. In deze periode van het jaar loop ik dan ook geregeld crosswedstrijden om sterker te worden. Zie het als een investering voor de wedstrijden op de baan die in het voorjaar weer beginnen.

Mijn grootste doel is om dit jaar de limiet voor het Europees Kampioenschap Atletiek voor atleten onder de 18 te halen. Hiervoor moet ik op de 1500 meter rond de 3.55 minuten gaan lopen. Dat is een forse verbetering van mijn persoonlijk beste tijd. Ik moet hier dan ook keihard voor gaan trainen en nog meer als een topatleet gaan leven: rust, regelmaat en voeding. Hierbij horen ook keuzes in mijn sociale leven. Een avond op stap met vrienden is tijdens belangrijke trainingsperiodes en in het wedstrijdseizoen niet te combineren, maar dat heb ik er zeker voor over. En de Achterhoek helpt mij, hier is het altijd rustig en de mensen zijn nuchter, dus dat scheelt!

Ik ga er alles aan doen om van 2020 een enorm succesvol atletiekjaar te maken! Ook dit jaar ben ik verzekerd van de ondersteuning van een topteam om mij heen. Mijn trainer en coach Herman IJzerman, de atleten en staf van het Top Team Hanzesport in Zutphen en tot slot natuurlijk de ondersteuning van de Zwarte Cross Talententuin en andere sponsors!

Ibrahim traint in Ethiopïe
Sinds 24 december is Ibrahim in Ethiopië voor een trainingsstage. Tot 6 februari zal hij daar trainen op hoogte. Als hij terugkomt, loopt hij in Schoorl het Nederlands kampioenschap 10 km. In zijn volgende blog op zwartecross.nl/talententuin kunt u in zijn eigen woorden lezen hoe de trainingsstage is verlopen!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden