Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Cadeau bij nieuw lidmaatschap

RUURLO – KunstKring Ruurlo bestaat dit jaar 25 jaar. Wij willen dit met u vieren, om te beginnen met het gratis bijwonen van een concert of lezing zodra u zich aanmeldt als nieuw lid. De vereniging KunstKring Ruurlo doet het heel goed en biedt u een breed scala aan concerten, lezingen en cursussen. Ook onze exposities zijn bekend in de regio.

Het begon 25 jaar geleden in 1995 toen een aantal inwoners van Ruurlo de koppen bij elkaar staken. Zij vonden het jammer dat er met de prachtige tuin van kasteel Huize Ruurlo niets werd gedaan. Het kasteel was toen nog eigendom van de gemeente Ruurlo. Het idee was om er een concert te laten geven. Na de toestemming van de toenmalige burgemeester werd het eerste concert in de tuin van het kasteel Huize Ruurlo georganiseerd en niet lang daarna is de vereniging Kunstkring Ruurlo opgericht.

Van een Kasteeltuinconcert met een podium groeide het evenement uit tot een Kasteeltuinfestival met vier podia. Het kasteel werd in 2013 verkocht en sindsdien mochten in de tuin geen concerten meer worden georganiseerd. Maar sinds 1995 heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een culturele organisatie met veel activiteiten en een kleine 300 leden. Ze organiseert behalve concerten, cursussen, lezingen, exposities, Kunst in de Kinderschoenen, museumbezoek en ook de Kerst-Inn.

In 2020 viert de Kunstkring Ruurlo haar 25-jarig bestaan. Ongeveer zestig vrijwilligers zetten zich met veel plezier in. De vereniging is volwassen geworden en biedt een divers activiteitenprogramma, dat zeer goed bekend staat in onze regio en daar buiten. De zaal in het Kulturhus wordt voor concerten omgetoverd tot een heuse theaterzaal. Prachtige concerten worden er gegeven door musici van topkwaliteit. Cursisten uit de verre omtrek weten de Kunstkring te vinden, omdat er heel goede en enthousiaste docenten les geven. Exposities worden goed bezocht. De lezingen trekken veel bezoekers door de interessante onderwerpen en goede sprekers. Met de laatste Kerst-Inn zat de kerk tot tweemaal toe vol. Kortom: een vereniging waar je als kunst- en cultuur liefhebber gewoon wel lid van moet zijn.
Ter gelegenheid van het jubileum biedt de Kunstkring Ruurlo aan mensen, die nu lid worden, een gratis toegangskaart aan voor een lezing of een concert naar keuze uit het programma van 2020. Concerten en lezingen staan voor de periode tot en met 17 mei op www.kunstkringruurlo.nl. De lezingen en concerten die na die datum worden georganiseerd, worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd op de website. Als er nu al iets bij is, dat aanspreekt, kan iedereen die zich aanmeldt als lid zijn keuze qua voorstelling of lezing mailen naar voorzitter@kunstkringruurlo.nl. Aanmelden als lid kan via kunstkringruurlo.nl/lid-worden of via ledenadministratie@kunstkringruurlo.nl.

Meer berichten