Vierde Wintertocht Wandel Kring Warnsveld loopt goed

WICHMOND - Tientallen wandelaars meer dan twee jaar geleden, en deelnemers uit tal van plaatsen in Nederland maar ook Duitsland en België. Wandel Kring Warnsveld had het ook in deze vierde Wintertocht weer prima voor elkaar.

Startlocatie was afgelopen zaterdag 18 januari Den Olde Kriet in Wichmond. Het bleef de hele ochtend droog weer en de wandelaars konden kiezen uit vier verschillende afstanden: de 5, 10 15 en 20 km. De routes waren een dag eerder al voorzien van pijlen, opgehangen door vier van de vaste vrijwilligers. De meeste pijlen hingen bij de start om 10 uur nog keurig op hun plek, maar voor alle zekerheid kregen de wandelaars ook nog een routebeschrijving mee. Het was dus lezen en kijken om op het juiste spoor te blijven. Inschrijven kon tot 12 uur en om uiterlijk 16 uur moest men weer binnen zijn om zich af te melden.
De routes gingen over onverharde paden, door weilanden, bossen en langs een beek. Hier en daar wat modderige paden en soms een stukje prikkeldraad. Maar ook langs de watermolen van kasteel Hackfort en door Wichmond zelf, dat gelegen is in een mooie omgeving. Honden mochten aangelijnd mee.

Opkomst
De opkomst was groot om 11 uur hadden al 501 wandelaars zich ingeschreven. Daarmee was het aantal van twee jaar geleden (418) al overtroffen. De drie dames achter de kassa kregen het even wat rustiger zodat ze op adem konden komen. Maar dat duurde niet zo lang want uiteindelijk deden er 643 wandelaars mee. Zo'n grote opkomst hadden ze de afgelopen jaren nog niet meegemaakt, ook niet tijdens de zomertochten van de WKW.
Na afloop konden de wandelaars een medaille kopen en een stempel en plaatje halen voor in het wandelboekje. Bovendien reeg iedere deelnemer een kleine attentie, gemaakt door de dagbesteding Puur Natuur van Philadelphiazorg uit Hengelo. Dat werd zeer gewaardeerd dus dit initiatief is voor herhaling vatbaar. Ook de reacties over de Wintertocht waren lovend en de organisatie mocht tal van complimenten in ontvangst nemen. Ook van mensen uit de buurt voor wie het vaak een verrassing is hoe mooi de omgeving eigenlijk is.
De Wintertocht is eens in de twee jaar en de Zomertocht elk jaar in augustus. Dit jaar op zaterdag 8 augustus met als startlocatie de Warnsveldse Boys. Voor meer informatie op de website.

www.wkwarnsveld.nl

Meer berichten