Glasfusie. Foto: PR
Glasfusie. Foto: PR (Foto: )

Werken met glas is als spelen met licht

RUURLO - De workshop Glasfusing van Irma Derksen laat mensen experimenteren met glaskunst. Glasfusing is een techniek, waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren, samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Het einddoel van de workshop is om een object te maken in glas. Men leert over glas en glasfusie, glas snijden en breken. Op zaterdag 15 februari van 13.00 tot 16.30 uur wordt de workshop gegeven in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5.

De doelstelling van de workshop is om een object te maken in glas. Er wordt duidelijk uitleg gegeven over glas en glasfusie. Daarna leert men glas snijden en glas breken waarna er een object naar eigen ontwerp wordt gemaakt. De stukken gekleurd glas worden op elkaar gelegd of overlappen elkaar. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort glas, dat geschikt is voor glasfusing.
Glasfusing is een simpele techniek, die iedereen snel kan leren en die verschillende resultaten geeft. Het glas wordt door cursisten zelf in de vorm gesneden. Er wordt gewerkt met een maximum formaat van 30 x 30 of kleiner. Het maken van een tweeluik of vier kleine objecten kan ook.

Irma Derksen werkt in het dagelijkse leven bij ROC Twente als team coördinator opleiding Sociaal Cultureel Werk. In april 2012 ontstond haar liefde voor glasfusion. Na vele workshops is zij zelf cursussen gaan geven en heeft nu haar eigen atelier. Wat haar vooral aanspreekt, is de technische manier van werken met glas door het snijden en slijpen ervan. Daarmee is glas een materiaal dat door zijn diversiteit aan kleuren uitnodigt tot frisse en kleurrijke werkstukken. Met enthousiasme wil zij haar ervaring en kennis graag delen met anderen.


www.Kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden