Zwarte Markt commissie Germaine Goossens, Inge Slotboom, Elise Wiendels en Remko Offringa. Foto: Liesbeth Spaansen
Zwarte Markt commissie Germaine Goossens, Inge Slotboom, Elise Wiendels en Remko Offringa. Foto: Liesbeth Spaansen

Zwarte Markt blijft op toplocatie Wullink

HENGELO – Al voor de achtste keer het laatste weekend van januari, dit jaar op zaterdag 25 en zondag 26 januari, wordt de Zwarte Markt georganiseerd in de hallen van Handelsonderneming Wullink aan de Banninkstraat in Hengelo. Open van 10.00 tot 16.00 uur.

Door Liesbeth Spaansen

"We danken Derck Hulshoff en Jaap Smedema voor de gastvrijheid. Ook Henny en Gerrit Wullink, die ons nog helpen met hand en spandiensten", aldus de organiserende ondernemers Elise Wiendels, Remko Offringa, Germaine Goossens en Inge Slotboom, die vanaf het begin al samen de Zwarte Markt organiseren. "Nu al voor het achtste jaar, de eerste jaren in Sporthal de Veldhoek, nu voor de vierde keer bij Wullink in Hengelo. Dan zijn de minste aardappelen in de schuur en kunnen ze deze ruimte voor ons vrijmaken."
Natuurlijk staan er kramen met kleding van lokale ondernemers. "Die gaan ook voor", legt Elise Wiendels uit. "Daar is toen de Zwarte Markt uit ontstaan. Verschillende ondernemers in Hengelo wilden toen de overtollige voorraden uit de magazijnen in een pop-up locatie verkopen. Het is wat uitgebreider geworden, maar het is wel uniek dat je zoiets al zoveel jaar kunt herhalen."
"We hebben zoveel aanmeldingen, dat er zelfs mensen op de reservelijst staan", aldus Remko Offinga. "Dit jaar hebben we echt weer leuke en ook nieuwe dingen. Het aanbod is mooi verdeeld. Nieuwe deelnemers hebben onder andere de knutselspullen, diamondpainting, Achterhoekse vlag producten en er is een dakpanreiniger. En team BoWa verkoopt weer tulpen van Wesselink voor het goede doel, Samenloop voor Hoop." De deelnemers verkopen onder andere (tuin)meubelen, schoenen, kleding, haarmode, sieraden, parfums, vogeltaarten, brocante, tuinbeplanting, fietsen, woonaccessoires, speelgoed, boeken, horloges, streekproducten, tweedehands spullen en nog meer.

Er is voldoende parkeergelegenheid; automobilisten worden door parkeerwachters naar hun plaats gewezen. "We willen iedereen vragen om de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen", benadrukken Elise en Remko. "Heel graag. We willen er zo voor zorgen dat de buurt geen overlast ervaart." De nieuwe eigenaar van het aardappelbedrijf had wel een aanvulling op het geheel. "Hij vond dat op de markt op het terrein van het aardappelverwerkingsbedrijf de verkoop van een frietje miste", lacht Remko. "Daarom is er naast de kramen met rookworst en oliebollen ook een frietkraam."

Entree vanaf 12 jaar is 1 euro.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden