Singer-songwriter Mercy John. Foto: Sander van den Berg
Singer-songwriter Mercy John. Foto: Sander van den Berg

Mercy John veroverde het Nederlandse rootscircuit

VORDEN - Americana met Ryan Adams-achtig stemgeluid, dat brengt Mercy John in het Theater onder de Molen, Lindeseweg 29 op vrijdag 7 februari. Deze avond brengt Mercy John de zangeres Kirsten Boersma mee. Aanvang 20.00 uur.

De Brabantse singer-songwriter Mercy John debuteerde in 2016 met This Ain't New York, een album dat louter lovende recensies kreeg. Met zijn eerlijke americana en Ryan Adams-achtige stemgeluid veroverde hij al snel het Nederlandse rootscircuit – iets té snel misschien, want Mercy John moest een periode van rust en bezinning inlassen.
Het nieuwe album Let It Go Easy (2019), dat hechter en steviger klinkt dan het debuut, is geschreven in deze fase. Daarmee is het echter geen somber album geworden. De Americana-invloeden zijn gebleven, maar het geluid is wat rauwer en de nummers wat steviger. De nieuwe Mercy John zelf zegt: "Probeer het leven wat gemakkelijker te zien en geniet!"

Luister hier naar een van zijn nummers: 

Mercy John schreef muziek en tekst voor het nummer 'Rollercoaster' gezongen door Danny Vera. Een nummer dat momenteel regelmatig op de radio te horen is.

De entree bedraagt 10 euro. Het theater heeft een beperkte capaciteit, vooraf reserveren wordt dan ook aanbevolen. Mail kaarten@theateronderdemolen.nl of bel 0575-556314 (bij voorkeur tussen 18.00 en 19.00 uur).


theateronderdemolen.nl

Meer berichten