Het nieuwe eierverkoophuisje van Bas Bouwmeester. Foto: PR.
Het nieuwe eierverkoophuisje van Bas Bouwmeester. Foto: PR. (Foto: )

Eierautomaat aan Vordense Schuttestraat

Familie Bouwmeester van 'Nieuw Rikkenberg' opent verkoophuisje

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Je komt ze steeds vaker tegen in het buitengebied: de zogenaamde 'verkoophuisjes'. De nieuwste aanwinst in Vorden is te vinden aan de Schuttestraat 26. Vanaf vrijdag 7 februari zijn in het 'verkoophuisje' van pluimveehouder Bas Bouwmeester dagverse eieren uit 'de muur te trekken'.

Een bamischijf, frikadel of een kroketje uit de automaat trekken. In het verleden behoorde dat steevast tot de mogelijkheid bij menig plaatselijke cafetaria. Zo ook in Vorden bij de voormalige cafetaria's van De Posthoorn en De Rotonde. Inmiddels beschikken meerdere ook anderssoortige bedrijven in de regio over verkoopautomaten. Zo kan men sinds 2016 in Vorden een zak aardappelen uit de 'muur trekken' bij Gerard en Ina Scheffer aan de Nieuwenhuisweg in buurtschap Delden. Zij hebben een 'zelfbedienende verkoopkast' in hun aardappelschuur.
De familie Bouwmeester in buurtschap Linde verkoopt al jaren dagverse eieren aan huis. Tot nu toe gebeurde dat vanuit een 'zelfbedieningskoelkast' aan de Schuttestraat op het bedrijfsterrein van 'Nieuw Rikkenberg'. Maar in de afgelopen weken is er een professioneel 'verkoophuisje' verrezen. En die wordt op vrijdag 7 februari officieel geopend door de 27-jarige Bas Bouwmeester. Van 10.00 tot 13.00 uur krijgt iedere bezoeker een kopje koffie of thee aangeboden met een warm gekookt eitje. Bij de opening geeft Bas tekst en uitleg over de werking van de verkoopautomaat zodat men zelf de verse eieren uit de automaat kan halen.

Pakkende naam
Voor het verkoophuisje is Bas Bouwmeester nog op zoek naar een pakkende naam. De ondernemer nodigt dan ook iedereen uit om op vrijdag 7 februari in het gastenboek een leuke suggestie op te schrijven voor het verkoophuisje op het erf van het pluimveebedrijf. 'Nieuw Rikkenberg' telt ruim 23.000 legkippen die vanuit de pluimveeschuur gelegenheid hebben tot uitloop naar buiten. Diegene die de origineelste naam voor het 'verkoophuisje' bedenkt ontvangt een jaar lang elke week tien eieren.

Meer berichten