Stefan Goot Nuelend V.A.M.C. sportman van het jaar. Foto: V.A.M.C.
Stefan Goot Nuelend V.A.M.C. sportman van het jaar. Foto: V.A.M.C.

Jubilarissen en kampioenen bij De Graafschaprijders

Stefan Groot Nuelen sportman van het jaar

VORDEN - De Vordense motorclub De Graafschaprijders vierde afgelopen zaterdag haar jaarlijkse feestavond in café-restaurant De Herberg in Vorden. Het was een gezellige avond met veel jubilarissen en kampioenen. En met de sportman van het jaar.

De jubilarissen die 25,40 en 50 jaar lid zijn van de V.A.M.C. (Vordense Auto en Motor Club) werden in het zonnetje gezet en kregen een leuk aandenken met daarbij een bos bloemen.

Kampioenen
Wouter Memelijk was de grote man bij de afdeling toer afgelopen jaar. Hij werd kampioen in binnen en buitenland en werd beloond met de Schoenaker trofee. Bob Keurentjes en Bjorn Wisman werden naar voren gehaald omdat ze in 2019 clubkampioen werden bij de recreanten en de open klasse clubcross wedstrijden. Jarno Zandbergen, Hans Vogels en Bjorn Wisman waren de mannen die bij de ONK Enduro voor het clubkampioenschap streden en wonnen. Johannes van Kempen, de teammanager, mocht het podium betreden omdat Hans Vogels, Robin Nijkamp, Mark Wassink en Alex v.d. Broek met afstand het teamklassement bij de ONK Enduro wisten te winnen in 2019. De clubleden Jarno Zandbergen, Wesley Aalderink, Alex v.d. Broek en Mark Wassink werden afgelopen jaar Nederlands kampioen bij de ONK Enduro in de klassen N21, N2, EV40 en E3. Zij werden ook naar voren gehaald en evenals de andere leden gingen ze huiswaarts met de bekers en bloemen.

Sportman van het jaar
Stefan Groot Nuelend werd sportman van het jaar en kreeg een oorkonde overhandigd voor zijn verdiensten. Hij kreeg een lovende speecht: "Zijn passie voor de cross- en endurosport is er al sinds erg jonge leeftijd. Archiefbeelden laten zien dat hij al in 1987, op 10-jarige leeftijd, de VAMC hielp tijdens de enduro's. In 2002 werd hij lid van de vereniging en hij neemt sinds die tijd deel aan crosswedstrijden in de recreantenklasse. Vanaf 2005 maakt hij deel uit van de cross-endurocommissie en hij is sindsdien van grote waarde voor de Vordense Auto en Motorclub. Het ondersteunend en uitvoerend actief zijn is voor hem bijna vanzelfsprekend. Vanuit zijn zeer actieve familie en wellicht VAMC-dna vervult hij de taken binnen de cross-enduro met veel energie en passie. Zo is hij al decennia een vaste kracht bij de endurowedstrijden om onze rijders te ondersteunen. Bij elke crosswedstrijd van de VAMC steekt hij de handen uit de mouwen om op tijd de baan gereed te hebben. Ook mogen we de vele weekeinden als hij op pad is met ons starthek bij collega-clubs niet onbenoemd laten, en dit al vele jaren. Voor onze enduro 'de Oost-Gelderlandrit' is hij ook al tientallen jaren enorm actief. Elk jaar worden er veel vrije dagen opgenomen om de V.A.M.C. te helpen met het uitzetten en zeker het opruimen. Hierbij worden veel eigen middelen ingezet ter uitvoering. Ook andere afdelingen van onze vereniging hebben dankbaar gebruik gemaakt van zijn tomeloze inzet. De FIM-Rallye in 2015 is mede door zijn installatietechniekkennis uitstekend verlopen. Ook bij dit evenement was hij de hele voorbereidende periode en natuurlijk tijdens het evenement zelf actief. Voor allerhande taken kan de vereniging een beroep op hem doen, waarmee hij een echte steunpilaar is voor de V.A.M.C. Voor het bestuur van de V.A.M.C. De Graafschaprijders redenen genoeg om Stefan Groot Neulend met trots tot sportman van het jaar 2019 te verkiezen."

Meer berichten