Toneelgroep Vierakker-Wichmond stond onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden (staand links.) Foto: Anton Jansen.
Toneelgroep Vierakker-Wichmond stond onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden (staand links.) Foto: Anton Jansen. (Foto: )

Toneelgroep Vierakker-Wichmond is weer terug

Door Cordrik van der Meulen en Jan Hendriksen

VIERAKKER-WICHMOND - Nadat de Toneelgroep Vierakker-Wichmond in 2019 schitterde door afwezigheid hebben de plaatselijke talenten dit jaar weer echt geschitterd, op de planken van het Ludgerusgebouw in Vierakker.

Vorig jaar was Toneelgroep Vierakker-Wichmond met alle leden en helpers druk in de weer met het 'Theater in de open lucht' in het kader van het honderdjarig bestaan van het Oranjecomité Vierakker-Wichmond. Maar het was mooi om te zien dat het publiek hierdoor niet thuis is gebleven. Dit bleek wel afgelopen weekeinde waarin de toneelgroep tot driemaal toe de zaal van het Ludgerusgebouw bomvol kreeg. En het publiek werd niet teleurgesteld want als vanouds was te zien hoe de groep goed op elkaar is ingespeeld. Zij zetten opnieuw een ijzersterk stukje acteerwerk neer.
In de klucht 'Makkelijk zat', geschreven door Henk Roede, was te zien hoe een internetondernemer met zijn vrouw een oud boerderijtje ging betrekken, met hulp van vrienden en buren die er het hunne van vonden. De scènes verliepen vlot achter elkaar en het met humor doorspekte toneelstuk kwam extra tot zijn recht door vlot en goed verbaal en non-verbaal spel. Dit mondde uit in een plot die door het publiek als verrassend werd ervaren waardoor het van het begin tot het einde vermakelijk was.

Complimenten
Het regende complimenten voor regisseur Henk Broekgaarden die de spelersgroep bestaande uit Jan Borgman, Anne-Wil Klein Lenderink, Gerard van Til, Steven Pennenkamp, Henna te Vrugt, Bouke Wolbrink, Marieke Vaartjes, Roland Wolbrink en Rianne Harmsen deskundig heeft aangestuurd. En de uitgekiende decorbouw verzorgd door Anton Jansen en Robbie Bouwmeister en natuurlijk de grime van Gerrie Berenpas, Marlot Bouwmeester, Josine Breukink, Lisa Abbink en Sandra Klein Haneveld maakten het plaatje helemaal af. Als souffleuse trad Ria Tijssen op. Geluid en licht werden geregeld door Bert van Dijk, Remco Heijink en Hetty Uytendaal en voor de algemene ondersteuning waren Anton Jansen, Jan Tijssen, Heidi Wolbrink, Erik Klein Haneveld, Erna Roeterdink en Cordrik van der Meulen verantwoordelijk.
Op vrijdag- 7 en zaterdagavond 8 februari speelt Toneelgroep Vierakker-Wichmond de klucht 'Makkelijk zat' nog tweemaal. Maar er kan niemand meer bij: de uitvoeringen zijn compleet uitverkocht.

Meer berichten