Dash-Veracles. Foto: PR

Dash thuis ten onder tegen lijstaanvoerder Veracles

Algemeen

Volleybal

VORDEN - Op zaterdag 1 februari was het voor Dash Dames 1 uit Vorden tijd om in eigen huis aan de treden tegen de kampioensfavoriet Veracles Dames 1. De dames van Dash zijn de tweede seizoenshelft goed van start gegaan en hoopten dit door te kunnen zetten. Dash-aanvoerster Jade Veenstra speelde niet mee in verband met een blessure. Haar team wist het niet te redden en verloor vier sets.

De eerste set begon gelijk op en Dash wist een goede weerstand te bieden aan de koploper. Naarmate de set vorderde liep de servicepass aan Vordense kant minder goed, waardoor het spel te voorspelbaar werd. Veracles kon hier goed op inspelen en de blokkering aan Groningse kant stond als een huis. De gasten wisten met snel spel en een goede servicedruk punten te scoren. De eerste set ging verloren voor de meiden van Dash met 20-25.
In de tweede set begon Dash feller, de servicepass lag beter en er werd slimmer gespeeld om de goede blokkering van Veracles te omzeilen. Dit leidde zelfs tot een voorsprong voor de Vordenaren van 10-6. Verdedigend werd er aan beide kanten erg veel gepakt. Tot aan het eind van de set bleef het spannend en uiteindelijk trok Veracles toch aan het langste eind: 23-25.
In de derde set zakte Dash een beetje weg, er werden persoonlijke foutjes gemaakt en de servicedruk viel weg. De thuisploeg had te veel kansen nodig om te scoren en Veracles bleef doordenderen tot 18-25.
Ondanks die 0-3 achterstand bleef bij de Vordense ploeg het geloof leven in een punt tegen de koploper. Toch keek Dash ook in de vierde set al gauw tegen een achterstand aan. Mede dankzij de serviceserie van Gerdien Beunk werd het later nog even behoorlijk spannend, maar uiteindelijk was ook aan het eind van deze set het klasseverschil tussen de nummer 1 en de nummer 10 van de competitie zichtbaar. Veracles won met 22-25.

De eerstvolgende wedstrijd voor Dash is pas op 7 maart, wederom in Vorden, om 18.00 uur klinkt dan het beginsignaal.