V.l.n.r.: Herbert Rutgers, Bram Klein Haneveld, Mathijs Ansems, Bert Berenpas en Gerrit Kastermans. Foto: Bernadet te Velthuis
V.l.n.r.: Herbert Rutgers, Bram Klein Haneveld, Mathijs Ansems, Bert Berenpas en Gerrit Kastermans. Foto: Bernadet te Velthuis (Foto: )

Carnaval bij Café Uenk op 22 en 23 februari

VORDEN - Zowel het bestuur van Vrienden van het Kranenburgs Carnaval als de uitbaters van Café Uenk zijn het erover eens: wat goed is, moet je niet willen veranderen. De locatie van Vrienden van het Kranenburgs Carnaval, dat vorig jaar naar Vorden verhuisde, blijft dan ook ongewijzigd. Café Uenk aan de Nieuwstad 13 is wederom de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Met op zaterdag 22 februari van 21.00 tot 01.00 de grandioze feestavond met de onthulling van de nieuwe prins en adjudant, gevolgd door de 'Café Carnaval' op zondag 23 februari van 15.00 tot 21.00 uur (om het allemaal nog eens rustig over te doen). Verkleed komen is natuurlijk het allermooist, maar ook zonder is jong en oud van harte welkom. De organisatie: "Het belangrijkste is dat we er samen weer een knalfeest van maken".

Door Bernadet te Velthuis

Het was vorig jaar voor menigeen even wennen: het Kranenburgs Carnaval verhuisde na jaren Kranenburg, gevolgd door een aantal jaren Medler, naar Vorden. Maar dit was volgens het bestuur en Café Uenk, én gezien de vele feestvierders, een groot succes. Herbert Rutgers en Gerrit Kastermans, uitbaters van Café Uenk: "Het bestuur van Vrienden van het Kranenburgs Carnaval was toen op zoek naar een andere plek. Deze boden wij ze graag, en in combinatie met ons eigen Café Carnaval op de zondag bleek dat mooi op elkaar aan te sluiten".

Ook het toen nog tweekoppige bestuur van de Vrienden van het Kranenburgs Carnaval, Mathijs Ansems en Bert Berenpas, was het daarmee eens: "Voor ons een perfecte locatie voor het Kranenburgs Carnaval, zo hoeft er bijvoorbeeld niets opgebouwd te worden. Bovendien zorgen Herbert en Gerrit voor het barwerk en de muziek, zodat wij ons bezig kunnen houden met de organisatie van de carnavalsactiviteiten en de aankleding van het café. Ideale samenwerking dus!". Een van de leden van hun 'diehard' vrijwilligersgroep (en tevens adjudant van het Kranenburgs Carnaval twee jaar geleden), Bram Klein Haneveld, was zelfs zó enthousiast dat hij besloot zich aan te sluiten bij het bestuur.

Het nu driekoppige bestuur is de laatste tijd druk geweest met het zoeken naar een nieuwe prins en adjudant. Wie dat zijn, dát wordt pas tijdens de feestavond onthuld. Om precies te zijn: 11 minuten voor half 11. Wel lichten ze alvast een tipje van de sluier op met de volgende twee cryptische omschrijvingen: 'Ze komen ten oosten van Café Uenk' en 'Ze kruisen de degens'. "Tot die tijd laten we iedereen verder nog even in het ongewisse", zo laten ze geheimzinnig weten. Voorafgaand aan de onthulling, om circa 22.00 uur, is het eerst de beurt aan Prinses Thara Rutgers en Adjudant Yvet Rutgers (dochters van uitbater Herbert Rutgers) om af te treden en passend afscheid te nemen van 'hun' carnavalsjaar.

De festiviteiten, zowel op de zaterdag als zondag, zullen muzikaal opgeluisterd worden door het muzikale dj duo 'De Tijdbrekers' uit Barchem. Geen onbekenden bij Café Uenk en ook deze dagen zullen ze ongetwijfeld de boel weer op z'n kop zetten.

Tijdens de carnaval wordt met munten gewerkt en is de entree gratis. Iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie, zie de Facebookpagina van 'Kranenburgs Carnaval 2020'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden