Uitkomst onderzoek winkelbehoefte Vorden

VORDEN - Een tijdje geleden heeft de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) een oproep geplaatst aan alle Vordenaren om door te geven welke winkels zij missen in het dorp Vorden. Met als reden dat er een aantal lege winkelpanden te zien zijn. En die ziet de VOV graag gevuld om zo het dorp levendig te houden voor zowel de inwoners als de vele toeristen die hier jaarlijks komen.

Via een oproep op Facebook en in de media zijn 187 reacties ontvangen. Hier is een top 5 uit gekomen: 1. 40 mensen missen een Blokker; 2. 39 personen een Action; 3. 24 mensen een bouwwinkel/DHZ winkel; 4. 22 mensen een hobbywinkel met handwerk, breispullen en naaibenodigdheden en 5. 6 mensen gaven aan graag een herenkleding winkel te zien in Vorden.

Met deze resultaten hoopt de voorzitter van de Vordense Ondernemers Vereniging, Peter Besselink, nieuwe winkels naar Vorden te trekken. "Op het moment dat duidelijk is waar Vorden behoefte aan heeft, zijn er misschien winkels die daarop in kunnen en willen spelen. Daarnaast zullen we als ondernemersvereniging ook actief bepaalde winkelformules of retailers benaderen die in ons eigen netwerk zitten. We willen ons daar actief voor inzetten".

Peter vervolgt zijn verhaal met het feit dat er in Vorden ook een aantal inbreidingsplannen zijn voor woningbouw. "Onder andere op de locatie van de voormalige Fixet aan de Zutphenseweg. We zouden het jammer vinden dat dit ten koste zou gaan van het aantal winkels in het dorp. We hebben er dan ook bij de gemeente en bij wethouder Paul Hofman op aangedrongen om naast woningen ook ruimte over te houden voor winkels. Op het moment dat daar alleen maar woningen komen, dan ben je voor altijd de mogelijkheid kwijt om daar weer een winkel te creëren. En dat zou zonde zijn".

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden