Deze week worden de laatste puntjes op de i gezet, waarbij de spelers de karakters in het toneelstuk nog net dat beetje extra dimensie willen geven. Foto: PR.
Deze week worden de laatste puntjes op de i gezet, waarbij de spelers de karakters in het toneelstuk nog net dat beetje extra dimensie willen geven. Foto: PR. (Foto: )

Kulturhus wordt 'rusthuis'

Kranenburgs Krato speelt blijspel vol doldwaze situaties in Vorden

Door Jan Hendriksen en Ingrid Ooms

VORDEN - De spanning stijgt bij de spelers en het team van Toneelvereniging Krato, want zaterdag 15 februari is het zover. Dan brengt de Kranenburgse toneelvereniging namelijk het blijspel 'Het onrustige rusthuis' voor het voetlicht in het Kulturhus in Vorden.

Bovenal hebben zij er vooral veel zin in om het publiek weer een heerlijke avond te bezorgen. Deze week worden de laatste puntjes op de i gezet, waarbij de spelers de karakters in dit humoristische toneelstuk nog net dat beetje extra dimensie willen geven.
De klucht 'Het onrustige rusthuis' van schrijver Henk Roede zit vol doldwaze situaties die voor veel lachwekkende momenten zorgen. Het 'rusthuis' is net een week geleden als een nieuw bejaardenhuis in Schaakdam geopend. Alles loopt nog niet op rolletjes, en gelukkig is er nog maar een drietal bewoners aanwezig. Dat zijn Olle Alle (gespeeld door Niels Groot Jebbink), die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voor hij het tehuis in ging, Driekus (Richard Ooms), een oude arme landarbeider die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot, en tot slot Miep (Miranda Beekman), die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis, waardoor ze met spoed ook een plekje heeft gekregen en zich nu heerlijk in de watten laat leggen.
Deze drie ouden van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice (Marjan Buunk), zuster Theadoramiena (Martine ten Arve), Martha van de schoonmaakafdeling (Anita Pierik), klusjesman Tammo (Bernardet Wunderink) en dokter Boonstra (Marjon de Jongh). Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok (Ann Visschers). Als er op enig moment ook nog een flinke som geld verdwijnt wordt politiechef De Kok (Dorée Golstein) opgetrommeld. Kortom: volop ingrediënten voor een ongedwongen humoristische toneelavond.

De regie is in handen van Marlies Meenks en Hester Stevens en Anneke Roelvink is souffleuse. De grime wordt verzorgd door Marlies Meenks en Ingrid Ooms en het decor door Dorien Groot Jebbink en Bernardet Wunderink.
Kaarten zijn nog in de voorverkoop verkrijgbaar bij het Kulturhus en Bloemsierkunt Halfman in Vorden. Entree 7 euro, kinderen tot en met twaalf jaar 3 euro. Zaal open: 19.30 uur. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden