Namens de gemeente Bronckhorst bracht wethouder Willem Buunk de felicitaties aan het echtpaar over. Foto: Coen Heveling Fotografie
Namens de gemeente Bronckhorst bracht wethouder Willem Buunk de felicitaties aan het echtpaar over. Foto: Coen Heveling Fotografie

Moderne Coop opent haar deuren

'We zoeken nadrukkelijk naar verbinding met het dorp'

Door Jan Hendriksen

VORDEN – "Dit is een absolute aanwinst voor Vorden. Wat een prachtige overzichtelijke ruime hypermoderne supermarkt is dit geworden. Complimenten voor de exploitanten die deze stap hebben durven nemen."

Zondagmiddag werd de nieuwe vestiging van de Coop supermarkt aan de Zutphenseweg tijdens een speciale openingsreceptie voor genodigden geopend. Honderden gasten hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van Monique en John van der Voort en complimenteerden het Zelhemse echtpaar met hun nieuwe winkel. Namens de gemeente Bronckhorst bracht wethouder Willem Buunk de felicitaties aan het echtpaar over.

"We hebben in het afgelopen jaar intensief en op een professionele constructieve wijze met elkaar samengewerkt. In een relatief korte periode zijn alle procedures doorlopen. Natuurlijk willen ondernemers soms sneller schakelen. Maar naar mijn inziens is alles supersnel verlopen en staan we vanmiddag in een prachtige nieuwe hypermoderne supermarkt. Met de opening van deze nieuwe vestiging en de huidige nieuwbouw van de Aldi, is er volop 'beweging' op supermarkt gebied in Vorden. De vernieuwing en uitbreiding van het bestand zet iedereen op scherp en geeft Vorden een flinke impuls en volop reuring", aldus de wethouder.

Over de inrichting van de winkel is goed nagedacht. Bij de entree vormt een grote foto van Kasteel Vorden, kunstboom de 'The last tree standing' (verwijzend naar de laatste kastanjeboom die vorig jaar in het centrum van Vorden werd gekapt) en de bloemenafdeling al direct een opvallende verschijning. Deze laatste twee zijn ingericht en worden beheerd door bloemist Jan-Willem Elbrink uit Vorden.

Naast het gebruikelijke uitgebreide assortiment van Coop kan de consument ook terecht voor sushi, vegetarische en biologische (streek)producten, warme en vers belegde broodjes, snacks en Achterhoekse producten, zoals wijn, jam en mosterd. Aan de voorzijde van het pand is een speciale slijterij te vinden. Postpakketten kunnen bij Post.nl worden ingeleverd. De geldautomaten van de Rabobank zijn verhuisd naar de buitengevel van het pand.

Zelfstandig
Voor de in de Achterhoek geboren Monique van der Voort-Klein Gotink (44) was het een lang gekoesterde wens om een zelfstandige Coop-vestiging te runnen. Ze was binnen Coop als supermarktmanager werkzaam bij vestigingen in onder meer Doetinchem, Zutphen, Schiedam en Ridderkerk. John van der Voort was tot 2015 dertien jaar als bedrijfsadviseur en projectleider werkzaam bij het concern en als projectmanager bij JEZZ Projectmanagement, dat gespecialiseerd is in projectmanagement voor bouwen én verbouwen van onder andere retail, horeca, kantoren en zorg. "En dat laatste was zeker een voordeel in de verbouw van dit pand", aldus Monique.

Modern
De supermarkt heeft beschikking gekregen over de modernste milieuvriendelijke koelinstallatie waarbij de warmte die vrijkomt weer zal worden hergebruikt, alle koelingen worden voorzien van dag-afdekking en er is alleen LED-verlichting. Daarnaast zijn er zonnepanelen aangebracht en zijn er oplaadpunten aanwezig voor elektrische fietsen en elektrische auto's. Aan de overkant, op de hoek van Zutphenseweg en de Schoolstraat, is een nieuwe parkeerplaats voor de Coop gerealiseerd die aan 35 auto's plaats biedt.

Verbinding
Monique en John van der Voort zijn ervan overtuigd dat zij met hun moderne duurzame Coop een positieve bijdrage gaan leveren aan de leefbaarheid van Vorden. En daarbij wil men nadrukkelijk het Vordense verenigingsleven betrekken. "We zoeken daarbij nadrukkelijk naar verbinding", zo verklaart Monique verwijzend naar de statiegeldactie voor Vereniging Bomenbelang Bronckhorst in de komende vier maanden. Daarnaast is Coop Vorden hoofdsponsor geworden van de Vordense Kastelenloop die de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport jaarlijks in Vorden organiseert en schonk men de financiële bijdrage van de genodigden (709 euro) zondag aan de IJsvereniging Vorden omdat men geen geen bloemen of cadeaus, maar een financiële bijdrage voor deze vereniging wilde. IJsvereniging Vorden had dit treffend verwoord: "De professionals van Coop van der Voort steunen de vrijwilligers van IJsbaan Vorden. 'Zo geet dat in een dorp'."

Raamposteractie
In aanloop naar de opening had Coop Vorden vorige week op 3500 adressen in Vorden en omgeving zogenaamde 'goody bags' geschonken. Wie zo'n tas heeft gemist kan deze alsnog deze week ophalen in de winkel. Daarnaast is er raamposteractie gestart. In de komende drie weken wordt wekelijks iemand blij gemaakt met een minuut gratis winkelen, zijn er drie weken lang twee waardecheques van vijftig euro te winnen en wordt er een fiets verloot.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden