De jubilarissen: Achterste rij v.l.n.r. Adriaan Eskes, Bennie Harmsen, Jan klein Wassink, Wilbert Horsting en Marinus Groot Jebbink. Voorste rij v.l.n.r.: Wim Bargeman, Marinus Eskes, Jan Abbink Foto: Paul Harmelink.
De jubilarissen: Achterste rij v.l.n.r. Adriaan Eskes, Bennie Harmsen, Jan klein Wassink, Wilbert Horsting en Marinus Groot Jebbink. Voorste rij v.l.n.r.: Wim Bargeman, Marinus Eskes, Jan Abbink Foto: Paul Harmelink.

VRTC de 8 Kastelenrijders huldigt jubilarissen

VORDEN – De Vordense Rijwiel- en Toer Club (VRTC) de 8 Kastelenrijders vierde zaterdagavond in de grote zaal van Eet-, drink- en feestgelegenheid De Herberg samen met sponsoren, leden, oud-leden en relaties hun veertig jarig jubileum.

Door Jan Hendriksen en Henk Nijhof

In een tot in detail ingerichte zaal van De Herberg was het om acht uur al een drukte van belang. Het kon ook niet missen dat er in De Herberg iets gaande was, want ook buiten hadden enkele leden van VRTC de 8 Kastelenrijders de toegang tot de ingang van de zaal rijkelijk versierd met shirts welke de leden van de vereniging in de afgelopen veertig jaar hadden gedragen.

Na een welkomstwoord door de gastvrouwen Annie en Ria, was het wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst die het woord voerde namens het college van burgemeester en wethouders. Willem Buunk prees VRTC de 8 Kastelenrijders voor hun sportieve uitstraling en prestaties op de fiets. "VRTC de 8 Kastelenrijders is een vereniging waarin een ieder zich thuis kan voelen, omdat het ontzettend veel te bieden heeft. Het is namelijk mogelijk om afhankelijk van je kunnen bij één van de zes groepen binnen de vereniging aan de sluiten. Het is een vereniging die niet alleen aan zichzelf denkt maar ook voor de medemens met een beperking wat betekenen wil. Daarom is er binnen de vereniging een tandemgroep die regelmatig gaat fietsen met cliënten van Zozijn in Vorden en Wilp. Bronckhorst is al een wandelgemeente maar door zo'n actieve sportieve fietsvereniging zou het ook maar zo een fietsgemeente kunnen worden", aldus de wethouder in zijn felicitatiewoord.

Jubilarissen
Voorzitter Henk Nijhof van VRTC de 8 Kastelenrijders mocht van de wethouder namens de gemeente Bronckhorst een envelop met inhoud in ontvangst nemen. Daarna liet Nijhof in het kort de afgelopen veertig jaar van VRTC de 8 Kastelenrijders de revue passeren. Negen leden zijn al vanaf het jaar van oprichting lid, te weten Adriaan Eskes, Bennie Harmsen, Jan Klein Wassink, Wilbert Horsting, Marinus Groot Jebbink, Wim Bargeman, Marinus Eskes en Jan Abbink. Zij werden in de bloemetjes gezet en ontvingen een mooie pen met inscriptie '40 jaar lid VRTC'.

Johan Pardijs
Johan Pardijs, oprichter, inspirator, bestuurslid, erelid en jubilaris kon helaas niet aanwezig zijn. Hij verblijft momenteel in verpleeghuis Sint Antonia in Terborg. Voorzitter Henk Nijhof bracht vorige week een bezoek aan Pardijs en overhandigde hem een boeket bloemen en een pen met inscriptie. Ook werden de vele mooie herinneringen aan de fietsclub samen met Johan Pardijs gedeeld. Thijs Bleumink van Profile Bleumink Vorden bood de voorzitter het eerste exemplaar van een mini-shirtje aan. Uiteraard ontvingen ook alle overige aanwezigen dit mooie gebaar. Hierna was het nog lange tijd gezellig in de volle zaal van De Herberg. Iedereen ging na afloop dan ook vol lof over de organisatie van de jubileumfeestavond huiswaarts.

Meer berichten