Heleen Hennink en Els Boonen ontrafelen Angela Merkel. Foto: PR
Heleen Hennink en Els Boonen ontrafelen Angela Merkel. Foto: PR (Foto: )

Angela Merkel in Kulturhus

VORDEN - Vorden kan op vrijdag 6 maart en zondag 5 april kennismaken met Angela Merkel. Zij zou een niet te peilen, ontoegankelijke vrouw zijn, maar niet tijdens de voorstelling 'Mutti', die in het Kulturhus gespeeld wordt. Het is een productie van theatergroep In Revisie.

In de voorstelling ontvangt Angela Merkel het publiek allerhartelijkst. Ze wil haar geheime gedachten delen en de bezoekers haar toekomstplannen voorleggen. Tenminste, als zij beloven dat alles binnenskamers blijft. Geroddel is er snel en de pers ligt op de loer. Het wordt een gezellige, intieme avond.
Angela Merkel, een wereldvrouw, vaak eenzaam tussen politieke heren. Wat gaat er om in de hoofden van die mannen in donkerblauw of grijs? Over het Mädchen van Kohl, de Mutti voor dankbare migranten. Nee, sexy is ze niet. En wie is nog blij met Wir schaffen das? Afgestudeerd zijn in de kwantumfysica is misschien eerder een nadeel dan een voordeel in de politiek. Had ze niet beter een leuke deeltijdbaan kunnen nemen?
In de intieme theatervoorstelling praat Angela liever over de geur van Pflaumentarte of de smaak van een vers gebraden Hühnchen. Ook neemt ze het publiek mee in haar liefde voor das Wandern en vertelt ze waarom ze niet van de hoge duikplank durfde. Misschien neuriet de toehoorder zachtjes mee als ze haar lievelingsnummers van de Beatles zingt. Herzlich willkommen dus bij Mutti Merkel!
De voorstelling 'Mutti' is een productie van theatergroep In Revisie. Spel en zang zijn van Heleen Hennink en Els Boonen en voor script en regie tekent Kiek Wishaupt. Dat er ook twee voorstellingen in het Kulturhus zijn komt doordat een van de spelers in Vorden woont. Voor beide voorstellingen, op vrijdag 6 maart (20 uur) en zondag 5 april (15 uur) is nog een beperkt aantal kaarten à 10 euro beschikbaar. Vooraf reserveren per email is nodig via mutti@heleenhennink.nl.

Meer berichten