Arie Molendijk taxeert boeken. Foto: PR
Arie Molendijk taxeert boeken. Foto: PR (Foto: Ed van Alem)

Boekentaxateur Arie Molendijk komt naar Vorden

VORDEN - Wie zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in zijn bezit denkt te hebben, kan een idee krijgen hoeveel dat bezit eigenlijk waard is. Op dinsdag 25 februari komt de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam naar Vorden om een indicatie van de waarde te geven.

Arie Molendijk was internationaal, tot in Canada, de Verenigde Staten en Australië actief als taxateur. Op 1 december 2018 vierde hij in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven zijn jubileum van 2000 taxatiedagen. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hem gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij met twee andere experts te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen om boeken van het publiek te beoordelen.
De heer Molendijk zelf over zijn werk: "Mijn taxaties zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. Ze vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro voor een aantal van één tot een tiental boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. De aanbieder krijgt alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief."

Arie Molendijk verricht zijn taxaties bij hotel De Gravin van Vorden (Stationsweg 24). Hij is daar van 13.30 tot 16 uur. Naast de taxaties geeft hij advies over verkoop of inbreng op een veiling. Ook vragen over restauratie van boeken worden beantwoord. Meer informatie op onderstaande website.


www.molendijkboeken.nlhttp://www.molendijkboeken.nl

Meer berichten