De Dash-jeugd genoot van het slaapfeestje. Foto: PR
De Dash-jeugd genoot van het slaapfeestje. Foto: PR

Dashjeugd geniet van pyjamaparty

Algemeen

VORDEN - Maar liefst 65 jeugdleden van volleybalvereniging Dash stonden vrijdagavond om 18 uur aan de deur van sporthal 't Jebbink te trappelen om mee te doen aan het slaapfeest van hun club. Niet dat er nou zo heel veel geslapen werd, maar gezellig was het wel.

Het feestje begon met het klaarmaken van de slaapplaatsen. In twee zalen werden luchtbedjes opgeblazen, slaapzakken uitgerold en knuffels geïnstalleerd. Vervolgens stond in de kantine drinken klaar en mochten de kinderen cake met slagroom nog eens extra versieren met M&M's. In afwachting van wat er zou gaan komen steeg de spanning en ook werd er al gedanst, door groepjes met oudere èn jongere kinderen.
Om 19 uur werden ze in tien groepen verdeeld die op weg gingen met zaklampen voor een speurtocht met allerlei opdrachten. Tien alle kinderen weer veilig terug in de sporthal waren konden ze samen in het donker naar een film kijken onder genot van ranja en chippies.
Om 23.00 uur ging het licht uit en om 24.00 uur was het echt tijd om te gaan slapen. De mobiele telefoons werden ingeleverd en de nacht kon beginnen. Dat betekende voor sommigen echt slapen, maar voor anderen begon het nachtelijke feest pas echt, zodat de vrijwilligers niet echt veel rust kregen. En rond half zeven waren de vroegste vogels al wakker en begon het keten opnieuw..
Om 7.45 uur ging het licht weer aan en konden de kinderen beginnen aan het ochtendprogramma, waarbij het ene kind duidelijk wakkerder was dan het andere. Maar met een flinke ochtendgymnastiek gingen de oogjes wel open en na na een goed verzorgd ontbijt volgde een balspel dat alle kinderen erg leuk vonden. Het werd zelfs een paar keer herhaald. Om 11 uur was het dan echt voorbij en stonden de ouders klaar om hun ietwat wit uitziende kroost weer op te halen.
De vijf teams, die in de middag nog een wedstrijd op het programma hadden staan hebben zich daar prima doorheen geslagen, met goede resultaten.

Met de ochtendgymnastiek werd iedereen weer klaarwakker. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant