Dash-gluurder veroordeeld

VORDEN - De begeleider van volleybalvereniging WVC uit Wierden, die op zaterdag 2 november werd aangehouden op verdenking van een poging beelden te maken in een dameskleedkamer van sporthal 't Jebbink in Vorden, is vorige week door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook kreeg de man een geldboete van 250 euro opgelegd.

Het incident gebeurde rond een thuiswedstrijd van de Dash-dames tegen de Wierdense club. Het bestuur van de Vordense vereniging heeft op advies van de politie en de volleybalbond Nevobo alleen de betrokken speelsters van het eerste en het tweede damesteam en enkele speelsters van het derde team op de hoogte gehouden van het justitiële verloop van de zaak. De uitspraak is nu wel gecommuniceerd naar leden, trainers en ouders. De veroordeelde begeleider heeft twee weken de tijd gekregen om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Als hij dat doet zal Dash dit aan de betrokkenen laten weten. Intussen is het bestuur opgelucht over de uitspraak.
De besturen van Dash en WVC hebben goed en intensief contact om te zorgen dat de returnwedstrijd tussen beide teams in Wierden in een goede ambiance gespeeld kan worden. Zij krijgen daarbij hulp en steun van de Nevobo.

Meer berichten