De routes lopen allemaal rondom Vorden en gaan over wegen met weinig verkeer en deels verharde fietspaden. Foto: PR
De routes lopen allemaal rondom Vorden en gaan over wegen met weinig verkeer en deels verharde fietspaden. Foto: PR (Foto: )

Traditionele Achtkastelenloop heeft Coop als nieuwe sponsor

VORDEN - Op 1 maart organiseert AV Hanzesport de 32ste traditionele Achtkastelenloop in Vorden met dit jaar een nieuwe hoofdsponsor, namelijk de nieuwe Coop supermarkt in Vorden. Men kan kiezen wedstrijd- en recreatielopen met de afstanden 10 (sponsor Elbrink Groen en Bloem), 21 (sponsor Hanzesport 50 jaar) en 30 kilometer (sponsor Running Center) en de starts zijn om 12.15 uur.

De routes lopen allemaal rondom Vorden en gaan over wegen met weinig verkeer en deels verharde fietspaden. Onderweg is op elke 5 kilometer een verzorgingspost ingericht met water, sportdrank en fruit. De scouting David G. Alford-groep bemenst deze posten en EHBO Vorden zorgt voor de medische begeleiding. De organisatie verwacht ook dit jaar weer ruim 1000 deelnemers aan de start. Na een lange tocht krijgen de deelnemers aan de finish een fraaie herinnering en een bos narcissen.
Het parkoers van de 10 km is door de Atletiek Unie gecertificeerd. Op de 30 km is het Running Center- pacingteam aanwezig. De lopers van dit team zijn duidelijk herkenbaar en lopen een constant tempo. Zij helpen hierbij andere deelnemers om hun gewenste eindtijd te halen. Er zijn 7 tijdgroepen van 2.05 uur tot 3.00 uur. In elke groep lopen 2 of 3 pacers.

De start en de finish zijn bij sporthal Het Jebbink in Vorden, hier zijn kleedruimtes en douches aanwezig. Inschrijven is mogelijk via www.hanzesport.nl tot 26 februari en op 1 maart in de sporthal.

Meer berichten