Belangstellenden proosten bij de brug over de Baakse Beek in Vorden, waar verlichting is aangebracht. Foto: Rob Schmitz
Belangstellenden proosten bij de brug over de Baakse Beek in Vorden, waar verlichting is aangebracht. Foto: Rob Schmitz

Buurt blij met verlichte brug

VORDEN – Marcel Leferink en Fred van Kesteren heetten vrijdagmiddag 21 februari de circa 25 aanwezigen van harte welkom bij de brug over de Baakse Beek in Vorden. Daar werd die dag een lantaarnpaal geplaatst, die binnenkort gaat branden. "Zo hebben wij er de rest van deze winter nog profijt van", aldus de initiatiefnemers.

Aanleiding van de bijeenkomst bij de Baakse Beek in Vorden was, dat de petitie 'Verlichting en veiligheid rond de brug over de Baakse Beek in Vorden' tot een positief resultaat had geleid. Burgers hadden laten weten dat er behoefte was aan verlichting bij het pad nabij de brug. Dat bleek uit de vele gezette handtekeningen op meer dan 165 adressen, goed voor circa 240 bewoners.

De petitie mocht op maandag 2 december bij wethouder Willem Buunk worden aangeboden, in het bijzijn van gebiedsambtenaar Theo Janssen. "Daarna is door de gemeente op voortvarende wijze met de gestelde vraag in de petitie, het plaatsen van een lantaarnpaal, omgegaan", aldus Marcel Leferink. "Al na enkele dagen gaven ambtenaar Sander Burggraaf en Theo Janssen aan, dat er naar een constructieve oplossing gezocht werd. Eind december werd bekend dat de lantaarnpaal begin januari 2020 besteld zou worden."

Op vrijdag 21 februari kon de verlichting geplaatst worden en stond er 's middags een feestelijke bijeenkomst gepland. "Een bijzonder woord van welkom aan onze gebiedsambtenaar voor Bronkhorst Noord, Theo Janssen. Helaas is het college van burgemeester en wethouders vanmiddag verhinderd. Ook ambtenaar Sander Burggraaf, u allen nog wel bekend van de herinrichting van de dorpskern, is vanwege vakantie absent", spreekt Marcel Leferink de aanwezigen toe. "Wij danken allereerst de gemeente Bronkhorst voor de adequate oplossing maar last but not least alle ondertekenaars van plan Zuid, waarbij wij de lijfspreuk van onze burgermeester Marianne Besselink citeren: 'Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder', en dat blijkt maar weer eens."

Daar ook de supermarkten van de verlichte brug profiteren, de inwoners van plan Zuid kunnen immers nu ook 's winters later op de middag hun boodschappen doen, bood Wilbert Grotenhuys van AH, om zijn dankbaarheid te tonen, onder andere een drankje aan. "Wij zijn hem daar zeer erkentelijk voor", aldus Leferink. "Tot slot danken wij u allen voor uw aanwezigheid en wensen u bij deze een prettig samenzijn toe."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden