Werk van Yt Osinga, inktstelletje. Foto: Yt Osinga
Werk van Yt Osinga, inktstelletje. Foto: Yt Osinga

Stills bij A quadraat

VORDEN - Vanaf zondag 23 februari tot en met 13 april zijn de galeriedeuren van A quadraat geopend voor de expositie van Yt Osinga en Natalia Dik, schilders, en Eberhard Szejstecki, sculpturist. Het thema 'stills' vindt zijn oorsprong in de fotografie. Bij stills gaat het over verstilling. De computer loopt vast, het televisiebeeld blijft hangen, je zet de film op pauze. Wat eerst een doorlopende beweging was, staat nu stil.

Dit stopgezette, eens bewegende beeld wordt door Yt Osinga in nauwgezette, in frêle streken op het doek gezet. Zij noemt het ook het intuïtief herscheppen van de werkelijkheid en het voorwerp op haar doek zo gedetailleerd en zo realistisch mogelijk neerzetten.
Zo anders in techniek dan het werk van Yt Osinga, wordt het beeld door Natalia Dik gecreëerd door het met meer ferme en forse streken op het doek te zetten. Zij schildert onder andere landschappen, en voorwerpen als uien en knoflook. Haar werk lijkt aangetast door licht. Met een palet van alleen eenvoudige pigmenten, een paletmes en een stel kwasten smeedt zij de illusie van licht op het linnen.
Eberhard Szejstecki verraste de bezoekers al eerder met zijn kleine en grotere figuren die zich soms niets van de wereld lijken aan te trekken. En al dan niet intens stilstaan of verrassend om een hoek kijken. In combinatie met de titel vertelt elk beeld zijn eigen verhaal.


www.galerie-a-quadraat.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden