Werk van Marian Merk. Foto: PR
Werk van Marian Merk. Foto: PR

KunstZondagVorden: Weg van de gebaande paden

VORDEN - Op 8 maart van 11.00 tot 17.00 uur is het weer KunstZondagVorden. Will(emijn) Colenbrander, kunst- en cultuureducator en projectleider KZV nodigt iedereen weer van harte uit zich op deze kunstroute in Vorden-centrum en buitengebied te laten verrassen door beeldende kunst en vormgeving uit heden en verleden op bijzondere locaties.

De volgende galeries, ateliers en museum openen hun deuren en zijn, zoals altijd, herkenbaar aan de KZV-vlag: Galerie Agnes Raben, Stichting De Ezelstal (galerie), Atelier Kunst van de Kleur (Aaf Renkema), Meta van Arkel (fotografie), Riet Rexwinkel Museum Achterhoekse Schilderkunst, Atelier en Schilderschool Marian Merk en Louky Scheltema multi-disciplinair kunstenaar (KZV-gastkunstenaar).
Het KZV-Infoblad bevat een routebeschrijving naar de deelnemende locaties, plus een beschrijving van het werk. Vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Dorpsstraat 12. Het Infoblad is ook te verkrijgen bij de deelnemende galeries of kijk op de site.

KunstZondagVorden staat voor een diversiteit aan hedendaagse professionele beeldende kunst en vormgeving en beeldende kunst uit het verleden met kwaliteit.
Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst of wel het MAS Vorden presenteert werk van de bekende prentenmaker en schilder Peter Kooij. Zijn werk is sfeervol en zijn prenten zijn in een geheel eigen stijl en vol passie vervaardigd.
De tweede exposant is Gerard Lichtenbeld met onder andere kleine intieme en realistisch fijngeschilderde olieverfschilderijen met onderwerpen uit zijn directe omgeving, die hem, persoonlijk, aanspreken. Speciaal op KZV een gereduceerde entreeprijs van 2 euro; tot 16 jaar gratis.
Atelier en Schilderschool Marian Merk maakt schilderijen in de traditioneel ambachtelijke schilderkunst in olieverf. Haar thema's zijn stillevens, portret/model of landschap.
In het woonhuis van Meta van Arkel worden foto's getoond met het thema 'De schoonheid van het Verval'.
Atelier Kunst van de Kleur van Aaf Renkema. Kunst maakt zichtbaar. Zij probeert in haar zoektocht door de kleuren naar het licht, de zichtbare en onzichtbare wereld met elkaar te verbinden. Voor de bezoeker, die geraakt wordt door die kleuren en het licht, wordt het schilderij een beleving.

Blikvangers In Beeld
Deze editie zijn er, naast het bijzondere werk op elke locatie, vier plekken waar KunstZondagVorden aandacht op wil vestigen.

Het atelier van schilder Riet Rexwinkel bevindt zich op een unieke cultureel erfgoed locatie en is een van haar inspiratiebronnen. Haar schilderijen ontstaan intuïtief, maar ook herinneringen vormen een uitgangspunt voor haar werken, die zich kenmerken door de gemengde technieken die zij toepast. Vaak maakt zij daarbij gebruik van verschillende papier- en verfsoorten.

In Galerie Agnes Raben is een solo-expositie te zien met schilderijen van de internationale beeldend kunstenaar Lon Godin. Uit een vooropgezette reeks handelingen groeit het schilderij onder haar handen. Systematiek en dramatiek zijn voelbaar in haar geladen werk. Emotie Beweging Licht en Ruimte.

In de expositie-ruimte van Stichting De Ezelstal, de stichting die kunstcollecties beheert van kunstenaars uit de 20ste eeuw teneinde deze te behouden voor volgende generaties, vindt solo-expositie De 'blauwen' plaats van Gradus Verhaaf, een begenadigd kunstenaar die belangstellenden meeneemt in een wereld om weg te dromen.

Atelier Scheltema. Aan het noordelijkste puntje van Vorden exposeert Louky Scheltema, met snelle koppen en portretten in de Portrettengalerij in de gangen van de voormalige Prinses Julianaschool 1913 én in het zonovergoten atelier (voorheen lokaal 3). Dit keer zijn haar onderwerpen verbeeld in zowel tekeningen, schilderijen, als glasobjecten. Koffie, thee en een stuk taart staan klaar, parkeren aan het eind van de eigen weg van Wildenborchseweg 30. Ondanks wegwerkzaamheden is Wildenborchseweg 30 wél bereikbaar.


www.kunstzondagvorden.nl

Meer berichten