Bronckhorster badmintonkampioenen Stef Weijers, Kai Nieuwenhuis, Eldo de Kraker en Max Reering. Foto: Fam. Nieuwenhuis
Bronckhorster badmintonkampioenen Stef Weijers, Kai Nieuwenhuis, Eldo de Kraker en Max Reering. Foto: Fam. Nieuwenhuis

Bronckhorster badmintonners kampioen

Algemeen

HENGELO/VORDEN - De samenwerking tussen de Bronckhorster badmintonverenigingen betaalt zich uit. Vorige week zaterdag werd het jongensteam bestaande uit twee spelers van Flash Vorden en twee spelers van de Hengelose Badmintonclub kampioen.

Het kampioenschap werd behaald na een spannende wedstrijd tegen directe concurrent Didam. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en beide teams hadden precies evenveel punten. In sporthal Het Jebbink in Vorden werd fanatiek gestreden. Door goed spel, mede ingegeven door de goede trainingen van trainer Eddy Boerman, werd tegenstander Didam uiteindelijk met 5-3 verslagen.
Kai Nieuwenhuis, Max Reering, Eldo de Kraker en Stef Weijers begonnen goed aan de wedstrijd. Na de enkelspelen stond het 3-1 voor de Vorden/Hengelo-combinatie. Daarbij werden er twee spannende driesetters gespeeld. Van de eerste twee dubbelspelen werd er één gewonnen en de andere ging verloren. De stand was dus 4-2 met nog twee dubbelspelen te gaan.
Ook daarin werd hard gewerkt en werden er veel bekeken shuttletjes in de hoeken geplaatst. Van de laatste dubbels werd er ook één gewonnen en werd het tweede nipt verloren. Maar het kampioenschap was binnen. De jongens gingen uit hun dak en het kampioenschap werd gevierd. Volgend seizoen zullen de jongens weer met elkaar in één team uitkomen in de klasse onder 16 jaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant