Bronckhorster Bevrijdingsbal schuift zeker twee maanden op

HENGELO - Het vieren van de vrijheid is leuker met z'n allen. Daarom wordt het Bronckhorster Bevrijdingsbal, dat op 25 april gepland stond, minstens twee maanden vooruitgeschoven. De organisatie zag zich hiertoe gedwongen door de corona-crisis en de te verwachten nasleep daarvan. Vooralsnog wordt gedacht aan eind juni of begin juli.

Het is de bedoeling het feest van 75 jaar vrijheid te vieren met een Bevrijdingsbal. Op het kerkplein in Hengelo (Gld) wordt een afgesloten feestterrein gemaakt, met een muziektent, een dansvloer, een bar en natuurlijk de wafelkraam.
Het dorp werd op 1 april bevrijd door Canadese troepen. De vlag ging uit en de mensen gingen de straat op om hun herwonnen vrijheid te vieren. Lang uitgestelde bruiloften vonden in die weken weer plaats en er werd gedanst op de muziek van Louis Armstrong, Vera Lynn, Glenn Miller en Frank Sinatra. Deze sfeer moet weer herleven op het Bevrijdingsbal, met muziek van Crescendo en de Big Band 'Melody & Rythm' uit Doetinchem. Oranjebittertjes in overvloed en dansparen op de dansvloer. De muzikanten zullen in authentieke kleding ten tonele verschijnen.
De organisatie hoopt dat begin mei de rust terugkeert en dat dan een nieuwe datum kan worden vastgelegd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden