Foto: Saskia Peters
Foto: Saskia Peters

Al meer dan honderd beren achter Vordense ramen

VORDEN - Ze schieten in ons land als paddenstoelen uit de grond: menig dorp en stad heeft inmiddels een eigen Berenjacht-route. Ook Vorden doet mee: afgelopen weekeinde is er een speciale facebook-groep voor in het leven geroepen. Al meer dan honderd mensen zijn in een dag lid geworden en hebben inmiddels een of meer beren voor hun raam gezet.

Door Jan Hendriksen

De berenjacht, in Vorden een initiatief van Rina Nijman-Nijland, is bedoeld om kinderen af te leiden van de beperkingen van het corona-virus. Het idee is geïnspireerd op het in 1995 verschenen prentenboek 'Wij gaan op berenjacht'. In het boek gaat een vader met zijn vier kinderen op berenjacht en tijdens deze jacht beleven ze allerlei spannende avonturen.
Het is de bedoeling dat mensen beren voor het raam zetten. De kinderen krijgen dan in deze moeilijke corona-tijd een leuk buitenspel door die beren te gaan 'spotten'. Er worden verschillende beren geplaatst, zo is te zien op de speciale facebook-pagina. Soms alleen en soms gezellig in groepjes, groot en klein. Het is volgens de initiatiefneemster gewoon leuk om samen met de kinderen als gezin een route te lopen. Dit kan gewoon kleinschalig en veilig als men het dagelijkse blokje-om maakt in de eigen buurt. Uiteraard wordt van iedereen verwacht dat zij de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Via de facebook-groep Berenjacht Vorden kan men via Google My Maps zien op welke adressen in Vorden beren achter de ramen staan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden