De tassen met benodigdheden voor een mooie Palmpaasstok stonden klaar voor de kinderen. Foto: Wilma Hebbink
De tassen met benodigdheden voor een mooie Palmpaasstok stonden klaar voor de kinderen. Foto: Wilma Hebbink

Palmzondagdienst anders dan anders

VORDEN - Alles gaat anders dan anders deze tijd. Dat gold uiteraard ook voor de Palmzondagdienst. Andere jaren een vrolijke oecumenische dienst een kinderkoor, veel kinderen, en veel versierde Palmpaasstokken.

Om de kinderen het plezier van het maken van de Palmpaasstok niet ook nog te ontzeggen was een alternatief bedacht. Ze konden in de Dorpskerk een stok op komen halen, met alle benodigdheden erbij. Zo konden ze zelf thuis een Palmpaasstok optuigen.
Zaterdag stonden de vele stokken en tasjes klaar met daarin de eitjes, lekkers om aan te rijgen, het broodhaantje, een buxustakje en de versiersels om de stok mooi te maken. In de tas zat ook de uitleg over de betekenis van alle benodigdheden en hoe een Palmpaasstok eruit moet zien. Zo konden ze thuis aan de slag. Zaterdagavond en zondag kwamen er veel foto's binnen van de resultaten van al dat werk: prachtig versierde Palmpaasstokken.
Er was zondagmorgen wel een Palmpaasdienst, maar zonder mensen in de kerk. Iedereen kon de dienst thuis beluisteren of zelfs bekijken via YouTube PG Vorden 5 april. Er was een versierde Palmpaasstok te zien en ook foto's van de werkstukken die de kinderen zaterdag gemaakt hadden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden