Met veel enthousiasme werd er weer gevolleybald door de jongste leden van volleybalvereniging Dash. Foto: PR
Met veel enthousiasme werd er weer gevolleybald door de jongste leden van volleybalvereniging Dash. Foto: PR

Jeugdleden Dash kunnen weer volleyballen

Spontane samenwerking tussen volleybalvereniging Dash en zwembad In de Dennen

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Het plezier was zichtbaar groot. Met veel enthousiasme werd er weer gevolleybald door de jongste leden van volleybalvereniging Dash. Abrupt werden de trainingen en wedstrijden van de Vordense vereniging op 12 maart stopgezet. Maar sinds woensdag 29 april kunnen de kinderen weer sporten.

Onder begeleiding en met inachtneming van de inmiddels overbekende gezondheidsmaatregelen in verband met het coronavirus, mogen kinderen en jongeren tot en met achttien jaar vanaf woensdag 29 april van de overheid weer (buiten)sporten. Dat is voor zowel ouders, kinderen en sportverenigingen reden tot grote vreugde.

Zo ook bij de Vordense volleybalvereniging Dash. Maar: “Als ‘binnensport’ vereniging konden wij hier nog niet zoveel mee. Maar wij kregen van zwembad In de Dennen een prachtig aanbod. Wij mogen hun accommodatie gebruiken voor het geven van ‘Outdoor Volleybal Training’”, zo verklaart secretaris Miriam Jansen van Dash.

Zwembad In de Dennen beschikt over een beachvolleybalveld, maar zolang het zwembad niet open mag, mag Dash nog twee velden opbouwen op de zonneweide van het zwembad. Miriam Jansen; “Als Technische Commissie en bestuur hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd: Hier gaan we voor, voor onze 120 jeugdleden.” Er is begin vorige week binnen Dash dan ook keihard gewerkt om toestemming te krijgen bij de gemeente, inzicht te krijgen in alle protocollen en risico’s, indelingen te maken en trainers te zoeken. “En het mooie is. Wij hebben het met z’n allen geflikt. Het mag weer en dat is voor zowel ouders, kinderen en voor ons als vereniging reden tot grote vreugde”, zo verklaart Jansen enthousiast. Bij de CMV en C, B en A jeugd heeft Dash zoveel mogelijk vastgehouden aan de nieuwe teamindeling en hun trainers. Voor de B en A jeugd die bij de senioren spelen heeft men teams samengevoegd om een trainingsgroep vol te krijgen.

Toezichthouder
Zwembad In de Dennen en de gemeente Bronckhorst hebben wel verplicht om op de trainingsavonden een toezichthouder te hebben die ervoor zorgt dat men niet bij het zwembad kan komen en zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt. Het zwembad zelf is echt verboden terrein. Ballen die eventueel in het zwembad terecht komen worden door de toezichthouder opgehaald indien dit mogelijk is, anders worden ze de volgende dag door zwembadpersoneel uit het water gehaald. “En we hebben tussen de trainingen een kwartier tijd ingepland. Dit om te voorkomen dat de groepen met elkaar in contact komen wanneer de ene groep de accommodatie verlaat en de andere deze betreedt. Voor het brengen en halen geldt het principe van Kiss & Ride. Ouders kunnen dus niet het zwembadterrein op”, zo verklaart Miriam Jansen.

Mooi gebaar
Het is volgens Jansen natuurlijk een prachtig gebaar van zwembad In de Dennen dat zij de accommodatie kosteloos aan ons ter beschikking stellen. “Het zwembad mag nog niet open in verband met de maatregelen van coronavirus en men kan zich voorstellen dat dat voor het zwembad een flinke financiële aderlating is. Daarom willen wij als volleybalvereniging ook wat terugdoen voor het zwembad. Hoe weten we nog niet, maar daarover gaan we de komende dagen nadenken.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden