Zaaddoos bij station Vorden van kunstenaar Henny van Groll. Foto: KZV
Zaaddoos bij station Vorden van kunstenaar Henny van Groll. Foto: KZV

KunstZondagVorden: 14 juni helaas geannuleerd

Genieten van kunst in de openbare ruimte kan wél

VORDEN - KunstZondagVorden vindt vier keer per jaar plaats, iedere tweede zondag van de derde maand. Door de corona-maatregelen en het verbod op evenementen heeft het bestuur van de Stichting KunstInVorden helaas moeten besluiten de eerstvolgende KunstZondagVorden op 14 juni te annuleren. Hopelijk kan de KunstZondagVorden van 13 september wel door gaan.

Will(emijn) Colenbrander, kunst- en cultuureducator en projectleider KZV nodigt iedereen wél van harte uit om zeker in deze verwarrende en voor velen verdrietige periode te genieten van kunst in de openbare ruimte. Neem de tijd, sta eens wat langer stil bij een beeld en bekijk het zorgvuldig en met aandacht. Wat is er allemaal te zien? Laat de beeldtaal het verhaal vertellen. Probeer niet meteen een mening/oordeel te hebben over het beeld, maar ervaar en beleef het. Kunst is essentieel voor zowel de ontwikkeling van het individu als voor de samenleving als geheel, dat blijkt wel weer in deze bizarre tijd.

Daarom wordt een ieder nogmaals graag attent gemaakt op de kunst in de openbare ruimte van Vorden, zoals het bronzen beeld van de dichter Staring en Rollend Paard in Vorden centrum; de Zaaddoos bij station Vorden, het kleurrijke glasobject ‘Rondom’ op de Horsterkamp, het beeld Stoeiende Kleuters bij school De Hoge Voorde, het monumentale houten object Raise the children op landgoed Hackfort, De Z(w)evende Hemel in de Kerkhoflaan (begraafplaats), het keramisch beeld bij zwembad In de Dennen en het Bevrijdingsmonument op het Emmaplein. Meer informatie staat op de website van de gemeente Bronckhorst: Kunstwacht Bronckhorst.


bronckhorst.kunstwacht.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden