De explorers hebben een levend tafelvoetbalspel gemaakt en gespeeld. Foto: M. Arends
De explorers hebben een levend tafelvoetbalspel gemaakt en gespeeld. Foto: M. Arends

Scouting Vorden start haar fysieke activiteiten weer op

VORDEN - Vanaf het derde weekend in mei startten veel scoutinggroepen hun fysieke bijeenkomsten weer op. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van (sport)verenigingen. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Scouting David G. Alford Vorden is daarom blij dat ze haar activiteiten aan de Hilverinkweg weer kan opstarten.

Beweging voor kinderen en jongeren
Naast sportverenigingen leveren scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Online opkomsten
Vanwege het corona-virus waren alle opkomsten rondom Huis ten Bosch, het gebouw van Scouting Vorden, vanaf half maart tot half mei afgelast. Scouting Vorden heeft absoluut niet stilgestaan in deze periode. De leiding is druk bezig geweest om leuke en creatieve opdrachten voor de leden te verzinnen voor thuis. Daar ligt ook de kracht en het talent van scouting, in creativiteit bij het maken van de spelactiviteiten. Dit bood een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moest worden.

Zo zijn de welpen onder andere bezig geweest met een natuurschilderij, herbarium en het maken van een waterzuivering. De scouts zijn aan de slag gegaan met het doen van allerlei opdrachten en spellen. Aan de hand van foto’s en filmjes konden zij laten zien wat ze gedaan hadden.
De explorers hebben onder andere een houtsnijwerk gemaakt, diverse quizspellen gespeeld en een digitale hike gelopen. De jeugdleden – die ook niet naar school konden – kregen zo iets leuks te doen voor thuis, waarbij ook regelmatig andere leden van het gezin meededen aan de opdrachten. Zo hoefden de kinderen en jongeren toch niet helemaal scouting te missen.

Plezier en samen zijn
Vanaf zaterdag 16 mei is Scouting Vorden weer gestart met de fysieke opkomsten. Deze opkomsten vinden zoveel mogelijk verspreid plaats. Scouts reageren enthousiast op de start van de bijeenkomsten en zijn blij dat ze weer naar scouting mogen. Ook de online opkomsten, die nog deels doorlopen, zijn met enthousiasme ontvangen door kinderen en ouders.

Strenge richtlijnen
Uiteraard houdt Scouting Vorden zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. In aanvulling hierop heeft de vereniging een instructiefilmpje en specifieke richtlijnen opgesteld die gelden voor Scouting Vorden. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat alle speltakken (behalve welpen) anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting Vorden heeft een creatief programma bedacht om hier op een goede manier mee om te kunnen gaan.


www.dga-vorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden