Het aanbod van skeelers bij Free-Wheel is groot. Foto: PR
Het aanbod van skeelers bij Free-Wheel is groot. Foto: PR

Vorden massaal aan de rol

Free-Wheel ziet belangstelling voor skeelers enorm stijgen

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het loopt momenteel storm bij Free-Wheel, de winkel van Vordenaar Arjan Mombarg op bedrijventerrein Het Netwerk. Net als in het hele land hebben ook de inwoners van Vorden en omgeving de afgelopen weken massaal weer hun skeelers, ofwel inlineskates, tevoorschijn gehaald. En di moeten natuurlijk worden afgestoft, schoongemaakt, opgeknapt of zelfs vervangen.

Met de vanwege het corona-virus gesloten sportscholen, sportzalen en sportverenigingen is skeeleren voor veel Nederlanders de manier om toch lekker en sportief in de buitenlucht bezig te zijn. "Skeeleren is op dit moment hartstikke hot. En dat kan ik merken in de winkel", zegt de 48-jarige Mombarg. "Vooral nu het mooier weer begint te worden blijft de vraag naar nieuwe en tweedehands skeelers onverminderd groot. En dat legt mij inderdaad geen windeieren”, glundert Mombarg, die in het verleden niet alleen op schaatsen maar ook op skeelers nationaal en internationaal furore maakte.
Mombarg, sinds vorig jaar volledig eigenaar van Free-Wheel, was in het verleden meervoudig Nederlands kampioen skeeleren. Hij maakt in de winkel dan ook optimaal gebruik van zijn skeeler-expertise. “Heden ten dage zijn de skeelers voor recreanten niet meer te vergelijken met die uit de jaren dat ik de sport in wedstrijdverband beoefende. Met de huidige skeelers is men veel wendbaarder dan in het verleden omdat de wieltjes groter en kleiner in aantal zijn en duidelijk veel meer comfort bieden”, aldus Mombarg die naast Free-Wheel in maatschap met zijn broer ook een rundveehouderij heeft in buurtschap Linde.
Mombarg zette in het verleden met het Skeelercomité Vorden het Achtkastelendorp ook sportief op de kaart met de organisatie van skeelerwedstrijden en – marathons. “En die tijden komen heel misschien wel weer terug. Want het is mijn intentie om met het comité weer eens een nationale wedstrijd naar Vorden te halen. Zo hebben we in 2004 al eens een NK georganiseerd.”

24-uurs record
Maar eerst wil ‘Mompie’, zoals zijn bijnaam luidt, volgend jaar zijn eigen 24-uurs wereldrecord verbeteren, dat hij in 2018 in Biddinghuizen vestigde. “Ik denk dat de 617 kilometer die ik toen aflegde verbeterd kan worden. Eigenlijk wilde ik dit jaar al een aanval doen op dat record. Door de corona en de drukte in de winkel gaat dat nu niet meer lukken. Maar volgend jaar wil ik absoluut weer een poging wagen. Dan wil ik proberen om zevenhonderd kilometer te halen!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden